Aantal bibliothecarissen in Vlaanderen stijgt exponentieel dankzij Boondoggle.

Vrijdag 10 oktober 2014 — Volgend weekend start de 30ste editie van de bib-campagne, en dit jaar gaat een nieuwe formule van start. LOCUS, de organisatie die de Vlaamse Bibliotheken promoot, wou dit jaar beklemtonen dat de Bib meer dan ooit een draaischijf is geworden van kennis. Daarom bedacht Boondoggle een nieuwe campagne ‘Iedereen bibliothecaris’, die niet één week maar zes maanden duurt.

De Vlaamse bibliotheken willen met ‘Iedereen Bibliothecaris’ aantonen dat je in de bib niet enkel terecht kan voor literaire hoogstandjes, maar dat het vooral een plek is die mensen in contact brengt met de meest uiteenlopende vormen van kennis.

De campagne vertrekt van het feit dat iedereen wel iets heeft die hen drijft, van het kweken van eetbare insecten tot het fotograferen van ijskristallen, je kan het zo gek niet bedenken of mensen zijn er door gebeten en hebben rond hun passie een eigen databank aan kennis opgebouwd. ‘Iedereen bibliothecaris’ wil zoveel mogelijk mensen een platform geven om die unieke kennis te delen.

De campagne wordt op gang getrokken door 3 BV’s die over hun passie komen vertellen. Zo bijt Ish Ait Hamou, bekend van So You Think You Can Dance, de spits af op 11 oktober in de bibliotheek van Vilvoorde. Daar zal hij over zijn passie voor literatuur vertellen. Later zijn ook Jan Hautekiet aan de beurt in De Bib van Leuven over zijn passie jazz en Stijn Meuris in de bib van Hasselt over zijn passie voor sterrenkunde.

Ze roepen iedereen ook op om persoonlijke passies te delen en zich in te schrijven op www.iedereenbibliothecaris.be. Daar vinden ze inspiratie om workshops, quizzen, zoektochten, enz... rond hun passie in de lokale bib te organiseren.

Boondoggle bedacht voor ‘Iedereen Bibliothecaris’ een teasing spot waarin een groep individuen koste wat kost een ‘Iedereen Bibliothecaris’-activiteit wil bijwonen, en besluit om op de meest bizarre manieren een plekje te bemachtigen.

Geïnteresseerd?
Hou dan zeker www.iedereenbibliothecaris.be in de gaten om een boeiende activiteit bij te wonen of schrijf je gewoon in om zelf een activiteit te organiseren!

 

Niels Schreyers Creative Director at Boondoggle