Belgacom en Proximus bieden elke dag meer mogelijkheden

Een nieuw hoofdstuk voor Belgacom

Boondoggle maakte voor Belgacom een nieuwe campagne die de mensen wil enthousiasmeren over al het moois dat technologie vandaag te bieden heeft. Centraal daarbij staat de boodschap dat Belgacom en het mobiele netwerk van Proximus elke dag méér mogelijk maken. Belgacom is immers de enige operator in België die én over een vast én over een mobiel netwerk beschikt. Een unieke propositie, die resulteert in een ambitieuze missie: alle Belgen inspireren om met de gecombineerde technologie van Belgacom en Proximus hun leven rijker, socialer, leuker, sneller, ontroerender, efficiënter en makkelijker te maken.  

Fantastisch toch.

 

Fantastisch toch wat we vandaag allemaal kunnen doen. We vinden onze vrienden van weleer terug via Facebook. We houden via chat een digitale koffieklets. We beluisteren muziek via internet zonder ze te moeten aankopen. We bewaren al onze gegevens in de cloud. En smartphones en tablets laten ons toe hier altijd en overal van te genieten. De technologie van Belgacom en Proximus creëert elke dag meer mogelijkheden. Thuis, op het werk, en overal daarbuiten.  Dat verhaal brengt de nieuwe tv-spot van Belgacom.

In de 40”-spot zien we een jonge kerel die een lift probeert te versieren door op een spitsvondige manier gebruik te maken van zijn tablet. We zien een gepensioneerde dame een geanimeerde virtuele koffieklets houden met haar vriendinnen. We zien een oma en een opa die vanop afstand – en met behulp van de nodige devices - een origineel verhaaltje vertellen aan hun kleindochter. En we zien een jonge atlete die er dankzij digitale tv en een loopband in slaagt om in haar appartement de 100 meter te lopen tegen de absolute wereldtop. De conclusie van de spot: “Fantastisch toch wat er allemaal mogelijk wordt als Belgacom en Proximus meer dan ooit hun krachten bundelen. Elke dag meer mogelijkheden”.

Echte verhalen, echte mensen, echte technologie.

 

                Om op een overtuigende manier te bewijzen wat je met technologie in je leven allemaal kan doen, koos Belgacom ervoor om in de campagne niet met acteurs en figuranten te werken, maar om échte mensen de hoofdrol te laten spelen. Ze werden gecast op hun interesses, niet op hun uiterlijk. De chattende oma in de spot is de 67-jarige Micky en de leeftijdsgenoten op haar computerscherm zijn ook in het echte leven haar vriendinnen. Ook de jonge lifter is een ervaringsdeskundige: hij heet Dax en hij trekt al sinds zijn 15de al liftend op reis. De atlete op de loopband, Charlotte, heeft in het echt al diverse atletiekwedstrijden gewonnen en de grootouders van Fleur (hun echte kleindochter) zijn dol op verhaaltjes vertellen. Al deze mensen liet Boondoggle met technologie van Belgacom en Proximus aan de slag gaan. Lifter Dax kreeg een tablet in de handen geduwd, oma Mickey sloeg aan het chatten met haar vriendinnen, atlete Charlotte ontdekte een onvermoed voordeel van digitale televisie en de grootouders van Fleur gebruikten voor de verandering een smartphone en tablet bij het vertellen van hun verhaaltje voor het slapengaan. Boondoggle registreerde vervolgens wat er zich dankzij de wonderen van de technologie afspeelde en puurde uit het verzamelde beeldmateriaal een 40”-spot. Alle beelden werden bij de mensen thuis gefilmd en ook hun vrienden en familie speelden mee. 

Facebook.com/belgacom

 

Belgacom lanceert meteen ook een vernieuwde Facebook-pagina die een centrale rol speelt in de campagne.

Enerzijds kan je op de Facebook-pagina extra campagne-content bekijken. Zo kan je behalve de 40”-tv-spot twee prachtige docu’s zien die het verhaal van lifter Dax en chat-oma Micky in ‘extended version’ vertellen. De docu’s zijn cinematografische parels die het nieuwe, realistische campagne-universum van Belgacom extra in de verf zetten. Verder kan je op de Facebook-pagina met de mensen uit de tv-spot in contact komen en hen vragen stellen, naar hun ervaringen polsen, ideeën uitwisselen etc. Belgacom roept iedereen trouwens ook op om zélf originele ideeën of technologie-verhalen te delen. Wie weet levert het mooi materiaal op voor een toekomstige campagne. 

Anderzijds verzamelt Belgacom op zijn Facebook-pagina ook inspirerende content van derde partijen. Die content is op een indirecte manier aan de campagne gelinkt, maar het doel blijft hetzelfde: mensen ideeën aanreiken waarmee ze nog meer uit technologie kunnen halen. Met welke apps kan je lopen nog leuker maken? Waarom is Flipboard zo’n prachtige tool om altijd en overal met je vrienden en familie geconnecteerd te blijven? Hoe kan je je laten entertainen door een kokend ei terwijl je zelf een ei aan het koken bent? Enzovoort.

Twee bijkomende tv-spots van 15” (één over lifter Dax en één over de chattende Micky) moeten via tv extra traffic creëren naar de Belgacom-Facebookpagina.  

Stills Kick-off

ZIP - 19 Mb

Technische Fiche

DOC - 24 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Boondoggle

Boondoggle is een creatief full-service communicatie en customer experience agentschap dat een zestigtal mensen tewerkstelt. Met een holistische merkenbouwers aanpak aan de basis, levert Boondoggle zowel merkstrategie als reclamecampagnes, digitale media- en marketingdiensten als innovatieve digitale producten en diensten. Het agentschap brengt vakmensen van diverse disciplines – copywriters, service designers, art directors, UX-specialisten, merkstrategen, developers, … – samen om dit mogelijk te maken.

Boondoggle beheert een portfolio van internationale en lokale klanten zoals Beobank, Luminus, Danone, Nomad Food Group, Achmea, NATO, Bancontact Payconiq Company, Stellantis Finance, BioBest, AstraSweets, Trends/Tendances, NCOI, ADESA, TWEGOS, Federale Verzekeringen en Jacqmotte . Boondoggle gelooft dat samenwerking de sleutel is tot het creëren van betekenisvolle campagnes, producten en diensten; en streeft naar een partnership met zijn klanten om hen net dat stapje verder te brengen. Together Beyond!

www.boondoggle.eu

 

Neem contact op met

Havenkant 6, bus 508 3000 Leuven Belgium

+32 486 25 92 17

stijn.cox@boondoggle.eu

www.boondoggle.eu