Belgian Red Flames in vuur en vlam met Boondoggle

Vrijdag 20 september 2013 — Vrouwenvoetbal kan in België nog niet op dezelfde populariteit rekenen als het mannenvoetbal. Daarom wil de Koninklijke Belgische Voetbalbond een inhaalbeweging inzetten en de sport onder de aandacht brengen bij het grote publiek. Speerpunt van de campagne zijn de Rode Duivelinnen, de dames van de nationale Belgische ploeg beginnen namelijk aan hun kwalificatiecampagne voor het WK 2015 in Canada en kunnen alle steun gebruiken.

Boondoggle bedacht in samenwerking met de speelsters en het team van de KBVB een nieuwe naam en een nieuw logo. Zo beginnen de Rode Duivelinnen aan het kwalificatietornooi als de Belgian Red Flames met een logo dat inslaat als een komeet.

Voor de campagne werd beroep gedaan op die andere Belgische voetbalvrouwen; de spelersvrouwen.

Onder meer Tania Prinsier, Laura Tropea, Noémie Happart, Maya Köteles en Elke Clijsters gingen enthousiast in op het aanbod om deel te nemen aan een unieke voetbaltraining onder leiding van de nationale bondscoach Ives Serneels.

En die meende het! Van technische en fysieke oefeningen, met en zonder bal, tot dribbelen en afwerken... de dames kregen een pittige training voor de benen gegooid. Op het einde van de afmattende sessie staken ze hun bewondering voor de echte voetbalvrouwen dan ook niet weg. Tania Prinsier en Noémie Happart roepen iedereen op om, samen met hen, te supporteren voor de echte Belgische voetbalvrouwen.

Iedereen kan de training en de oproep ontdekken via Facebook.com/belgianredflames.

Support the Belgian Red Flames!