Boem patat...en je wint awards!

Tijdens de vierde editie van de TV day gisteren werden opnieuw de beste spots en campagnes van het afgelopen jaar bekroond. Boondoggle slaagde er als enig Belgisch reclamebureau in om twee awards mee naar huis te nemen. Onze ‘Boem patat’ campagne voor VLAM won de gouden Topspot van de jury, én kaapte het brons weg in de categorie Brand Impact 2014.

 
"Allé, eet uw patatjes op." Het is er bij ons van jongs af aan ingestampt. En toch worden er steeds minder aardappelen gegeten. Daarom engageerde Vlam zich om deze oer-Vlaamse groente weer populair te maken met de lijn " de aardappel, thuis in elke keuken" .

In een tv-spot zien we een aantal gênante situaties die studenten ervan moeten overtuigen om hun eigen potje klaar te maken. Een aantal naïeve moeders komen telkens op de meest ongepaste momenten het studentenkot van hun zoon binnen. Om dit te vermijden, kan je maar beter zelf voor je eten zorgen en de BOEM Patat is daar het ideale recept voor.

Op aardappel.be kan je heerlijke BOEM Patatvarianten vinden, die bovendien samen werden gebundeld in een leuk receptenboekje.
 
Het recept "thuis in elke keuken" werd gesmaakt, wat blijkt uit de resultaten:
Een vierde van de kotstudenten verklaart dat aardappelen hen voordien helemaal niet aanspraken maar deze campagne hen wel nieuwsgierig maakt;
En 67% van de kotstudenten verklaart te overwegen om vaker verse aardappelen te bereiden.

Boondoggle en VLAM kregen de aardappel duidelijk weer op tafel!

Technische fiche

DOC - 22 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Boondoggle

Boondoggle is een creatief full-service communicatie en customer experience agentschap dat een zestigtal mensen tewerkstelt. Met een holistische merkenbouwers aanpak aan de basis, levert Boondoggle zowel merkstrategie als reclamecampagnes, digitale media- en marketingdiensten als innovatieve digitale producten en diensten. Het agentschap brengt vakmensen van diverse disciplines – copywriters, service designers, art directors, UX-specialisten, merkstrategen, developers, … – samen om dit mogelijk te maken.

Boondoggle beheert een portfolio van internationale en lokale klanten zoals Beobank, Luminus, Danone, Nomad Food Group, Achmea, NATO, Bancontact Payconiq Company, Stellantis Finance, BioBest, AstraSweets, Trends/Tendances, NCOI, ADESA, TWEGOS, Federale Verzekeringen en Jacqmotte . Boondoggle gelooft dat samenwerking de sleutel is tot het creëren van betekenisvolle campagnes, producten en diensten; en streeft naar een partnership met zijn klanten om hen net dat stapje verder te brengen. Together Beyond!

www.boondoggle.eu

 

Neem contact op met

Havenkant 6, bus 508 3000 Leuven Belgium

+32 486 25 92 17

stijn.cox@boondoggle.eu

www.boondoggle.eu