Boem patat...en je wint awards!

Woensdag 26 maart 2014 — Tijdens de vierde editie van de TV day gisteren werden opnieuw de beste spots en campagnes van het afgelopen jaar bekroond. Boondoggle slaagde er als enig Belgisch reclamebureau in om twee awards mee naar huis te nemen. Onze ‘Boem patat’ campagne voor VLAM won de gouden Topspot van de jury, én kaapte het brons weg in de categorie Brand Impact 2014.

 
"Allé, eet uw patatjes op." Het is er bij ons van jongs af aan ingestampt. En toch worden er steeds minder aardappelen gegeten. Daarom engageerde Vlam zich om deze oer-Vlaamse groente weer populair te maken met de lijn " de aardappel, thuis in elke keuken" .

In een tv-spot zien we een aantal gênante situaties die studenten ervan moeten overtuigen om hun eigen potje klaar te maken. Een aantal naïeve moeders komen telkens op de meest ongepaste momenten het studentenkot van hun zoon binnen. Om dit te vermijden, kan je maar beter zelf voor je eten zorgen en de BOEM Patat is daar het ideale recept voor.

Op aardappel.be kan je heerlijke BOEM Patatvarianten vinden, die bovendien samen werden gebundeld in een leuk receptenboekje.
 
Het recept "thuis in elke keuken" werd gesmaakt, wat blijkt uit de resultaten:
Een vierde van de kotstudenten verklaart dat aardappelen hen voordien helemaal niet aanspraken maar deze campagne hen wel nieuwsgierig maakt;
En 67% van de kotstudenten verklaart te overwegen om vaker verse aardappelen te bereiden.

Boondoggle en VLAM kregen de aardappel duidelijk weer op tafel!

De BOEM patat TV-spot