Boondoggle brengt het onvertelde verhaal achter Vlaamse ondernemers

Ondernemers zijn veel meer dan de producten of diensten die ze aanbieden. Ze hebben een impact op onze hele samenleving. De perceptie van de gemiddelde Vlaming over ondernemers is helaas nog te vaak negatief. Om daar verandering in te brengen lanceren Boondoggle en Flanders DC in opdracht van het Agentschap Innoveren en Ondernemen en partners Voka en UNIZO een geïntegreerde langetermijncampagne met de centrale boodschap: ‘Ondernemers ondernemen voor iedereen'. Op ondernemersvooriedereen.be ontdek je inspirerende verhalen achter onze Vlaamse ondernemers en hun vaak onderbelichte meerwaarde voor onze maatschappij. 

Boondoggle bedacht de hele campagne en werkte ze uit van a tot z: van campagnestrategie, social media-aanpak, website en online tool tot tv-spot en roadshow langs Vlaamse steden (later dit jaar en in 2018). Het resultaat is een impactvolle creatieve campagne die mensen drie jaar lang met nieuwe verhalen zal blijven verrassen en inspireren.

De campagnewebsite is opgebouwd uit drie grote onderdelen: een eerste luik illustreert in geschreven verhalen en filmpjes de verschillende vlakken waarop onze ondernemers een impact hebben. Een tweede onderdeel gaat in op de resultaten van een onderzoek dat samen met Vlerick Business School bij 162 Vlaamse ondernemers werd uitgevoerd. Daaruit kwamen naast heel wat positieve bevindingen ook zeven ondernemerstypes naar voor waarin we onze ondernemers kunnen onderverdelen. Een derde stuk bestaat uit een online tool waarmee ondernemers kunnen achterhalen welk van deze zeven ondernemerstypes zij zijn. Verder bedacht Boondoggle ook nog de reclamespot van de campagne die vanaf 2 mei op tv te zien is.

Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport, trapte de campagne dinsdagochtend af met een persconferentie in Brussel:

“In Vlaanderen hebben ondernemers gemakkelijk te kampen met vooroordelen en een negatieve beeldvorming. Dat is onterecht. Ondernemers zorgen voor jobs, ze zorgen ervoor dat er waarde en welvaart gecreëerd wordt, ze nemen een heel belangrijke rol op in de maatschappij. We moeten terug fier zijn op wat ondernemers presteren voor zichzelf, hun werknemers én de maatschappij. We lanceren vandaag een campagne onder de naam ‘Ondernemers ondernemen voor iedereen’ om te laten zien wat het ondernemerschap in Vlaanderen ons allemaal bijbrengt.” 

De campagne zal de volgende drie jaar het verhaal achter 245 Vlaamse ondernemers vertellen. In het najaar start op Open Bedrijvendag de eerste van 15 activaties in Vlaamse steden. Tot slot steunen het Agentschap Innoveren en Ondernemen en zijn partners ook nog een nieuw tv-programma op VIER waarin de meest innovatieve ondernemersideeën beloond worden.

Benieuwd naar het verhaal achter onze Vlaamse ondernemers? Bekijk dan hieronder de tv-spot en ontdek alle verhalen op www.ondernemersvooriedereen.be

Credits

PDF - 58 Kb

Stijn Cox

Managing Partner Brand & Client Development, Boondoggle

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Boondoggle

Boondoggle is een creatief full-service communicatie en customer experience agentschap dat een zestigtal mensen tewerkstelt. Met een holistische merkenbouwers aanpak aan de basis, levert Boondoggle zowel merkstrategie als reclamecampagnes, digitale media- en marketingdiensten als innovatieve digitale producten en diensten. Het agentschap brengt vakmensen van diverse disciplines – copywriters, service designers, art directors, UX-specialisten, merkstrategen, developers, … – samen om dit mogelijk te maken.

Boondoggle beheert een portfolio van internationale en lokale klanten zoals Beobank, Luminus, Danone, Nomad Food Group, Achmea, NATO, Bancontact Payconiq Company, Stellantis Finance, BioBest, AstraSweets, Trends/Tendances, NCOI, ADESA, TWEGOS, Federale Verzekeringen en Jacqmotte . Boondoggle gelooft dat samenwerking de sleutel is tot het creëren van betekenisvolle campagnes, producten en diensten; en streeft naar een partnership met zijn klanten om hen net dat stapje verder te brengen. Together Beyond!

www.boondoggle.eu

 

Neem contact op met

Havenkant 6, bus 508 3000 Leuven Belgium

+32 486 25 92 17

stijn.cox@boondoggle.eu

www.boondoggle.eu