Boondoggle creatief ambitieus met de komst van Mathieu Cardon, Valerie Vleminckx en Olivier De Laet

Na de vlotte integratie van Havas Creative in Boondoggle schakelt het bureau nu een tandje hoger. Dat is ook nodig nu – naast de Havas-klanten – ook de Danone-groep haar opwachting maakt aan de Stokerij te Leuven. Die groei vroeg om een versterking van het leiderschapsteam, vandaar de creatie van de ECD-functie die ingevuld wordt door Mathieu Cardon en de komst van een 3e Business Director, Valerie Vleminckx. Zij zal ook verantwoordelijk zijn voor Boondoggle Marketing en Business Development. Olivier De Laet ten slotte vervoegt, na enkele freelance opdrachten, de troepen als Creative Planner om samen met Mathieu Boondoggle’s DNA van straffe creatie opnieuw een extra energiestoot te geven. De drie sluiten zich aan bij de andere creatieve rekruten die afgelopen zomer aan boord kwamen: Copywriter Stephen Walckiers, Copywriter Gilles André, AD William Lambiet en Sr Designer Nadia Tweepenninckx.

In een creatief bureau draait alles om mensen en hun expertise. Ik ben dan ook trots dat we met de aanvulling van Mathieu, Valerie en de bevestiging van Olivier, de groei van Boondoggle verder kunnen verzekeren. Het zijn sterke merkenbouwers met een duidelijke can do-mentaliteit en jarenlange ervaring op de teller,” aldus Stijn Cox, CEO van Boondoggle Havas.

Mathieu Cardon:“Wat mij aantrok bij Boondoggle is hun cultuur van samenwerking met hun klanten, echt betrokken en met veel respect voor elkaar. Ook hun voorliefde voor – en sterk geloof in – brand building werkt aanstekelijk. Daar komt nog bij dat ze daadwerkelijk een multidisciplinaire aanpak hebben waar ik me met mijn gevarieerde creatieve en strategische ervaring volledig in mijn sas voel.”

Valerie Vleminckx: “Ik heb altijd al een sterke passie gehad voor merken en wat ze teweegbrengen, zowel vanuit branding & communicatie als vanuit product & services. Boondoggle is sterk lokaal verankerd en heeft niet alleen troeven als strategisch-creatief agentschap, nu nog meer aangescherpt dankzij Mathieu, maar ook vanuit CX. Wanneer deze expertises samenwerken, kan je nog meer echte merkimpact garanderen, daar waar het echt toe doet. Slechts weinig agentschappen doen dat voor.”

Olivier De Laet: “Ik heb de afgelopen periode al mogen proeven van Boondoggle, een bureau waar mensen echt samenwerken, waar een goeie dosis creatieve ambitie leeft maar ook ruimte is om de juiste boodschappen consistent en consequent te vertellen. Ik teken dus graag bij.”

 

Bio Mathieu Cardon

Mathieu Cardon, gelukkige vader van drie kinderen, startte in 2001 als copywriter. Tijdens zijn carrière switchte hij graag tussen onafhankelijke en netwerkbureaus. Hij is ervan overtuigd dat impactvolle creativiteit altijd effectief is en zijn werk werd dan ook erkend door o.a. de Cannes Lions, D&AD, The One Show, AdStars, de Belgische en Europese Effies en de WARC Effective 100. Als Creative Director van Ogilvy Social.Lab hielp hij het bureau zijn eerste Yellow Pencil te winnen bij D&AD, het Europese Effies Agency of the Year te worden en het 3e ‘Most Effective Specialist and Digital Agency in the World' bij de WARC Effective 100. Vervolgens werd hij Regional Creative Director van Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Polen, en gaf hij medeleiding aan de lancering van een Afrikaans-Europese campagne in 7 Afrikaanse landen. In 2020 trad hij in dienst bij Publicis Groupe BeNe en werd er Executive Creative Director.

Bio Valerie Vleminckx

Valerie vervoegde Boondoggle in september 2023 als Business Director voor Marketing & Business Development. Als professionele merkenbouwer met bijna 20 jaar ervaring in marketing & communicatie helpt ze klanten een efficiënte marketing te ontwikkelen, en een betekenisvolle impact te creëren voor merken, mensen en de samenleving door verschillende vaardigheden samen te brengen. Valerie begon haar carrière met de lancering van VIJFtv en de rebranding van VT4 bij SBS België. Daarna ging ze aan de slag bij communicatiebureau TBWA waar ze werkte voor allerlei sectoren: van automotive, financiële dienstverlening tot FMCG, zowel overheids- als semi-overheidsgerelateerde campagnes, goede doelen, B2B en grote consumentenmerken.

Vanaf september 2018 ging ze aan de slag bij Accenture Belux (voorheen Kunstmaan I Accenture Interactive) als Head of Communicate om een team van strategen, digital marketeers, creatives en client service te leiden in het transformatieproces tot Accenture Song. Daarna ging ze de uitdaging aan van Chief Growth Officer bij Accenture Song waar ze werkte aan nationale en internationale marketing & business development, en de herpositionering van Accenture Song. Tijdens haar carrière werd haar werk erkend door verschillende Awards (Cannes Lions, Effie, Mixx, …). Haar mooiste onderscheiding? Een gezin van 4 runnen én in haar vrije tijd ook nog eens een koffie- en lunchbar!

Bio Olivier De Laet

Na 15 jaar ervaring opgedaan te hebben bij bureaus als TBWA, Dentsu, Dallas Antwerp & Wunderman Thompson, brengt Olivier sinds 2021 zijn passie voor effectieve marketing en communicatie over op studenten van AP Hogeschool. Naast zijn academische carrière heeft hij zijn werk als Creative Planner voor verschillende bureaus voortgezet om bruggen te bouwen tussen merk, media & digitale strategie met een sterke affiniteit voor creatief werk. Die twee rollen combineren én ook nog eens een gelukkige vader van twee kinderen zijn, is enkel mogelijk als je gepassioneerd bent over elk van hen. Die passie toont hij voor elke klant, student én zijn zonen.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Boondoggle

Boondoggle is een creatief full-service communicatie en customer experience agentschap dat een zestigtal mensen tewerkstelt. Met een holistische merkenbouwers aanpak aan de basis, levert Boondoggle zowel merkstrategie als reclamecampagnes, digitale media- en marketingdiensten als innovatieve digitale producten en diensten. Het agentschap brengt vakmensen van diverse disciplines – copywriters, service designers, art directors, UX-specialisten, merkstrategen, developers, … – samen om dit mogelijk te maken.

Boondoggle beheert een portfolio van internationale en lokale klanten zoals Beobank, Luminus, Danone, Nomad Food Group, Achmea, NATO, Bancontact Payconiq Company, Stellantis Finance, BioBest, AstraSweets, Trends/Tendances, NCOI, ADESA, TWEGOS, Federale Verzekeringen en Jacqmotte . Boondoggle gelooft dat samenwerking de sleutel is tot het creëren van betekenisvolle campagnes, producten en diensten; en streeft naar een partnership met zijn klanten om hen net dat stapje verder te brengen. Together Beyond!

www.boondoggle.eu

 

Neem contact op met

Havenkant 6, bus 508 3000 Leuven Belgium

+32 486 25 92 17

stijn.cox@boondoggle.eu

www.boondoggle.eu