Boondoggle CX ontwierp futureproof digitaal ervaringsplatform voor Biobest Group

Als pionier in de productie van hommels sinds 1987 is Biobest uitgegroeid tot een van 's werelds toonaangevende bedrijven in natuurlijke bestuiving en biologische bestrijding van ziekten en plagen. Met 28 groepsmaatschappijen in 6 continenten, distributeurs in meer dan 65 landen en meer dan 2000 werknemers wereldwijd, had Biobest een gebruiksvriendelijk, schaalbaar, flexibel en integreerbaar digitaal ervaringsplatform nodig, waarbij centrale en lokale besturing in evenwicht moesten zijn en voldaan moest worden aan de verwachtingen van de verschillende doelgroepen.

En dat is precies wat Boondoggle CX ontworpen heeft. Ze creëerden een online DXP-platform dat moet bijdragen aan een probleemloze interactie met de klant en dat Biobest in de markt zal zetten als de meest betrouwbare leverancier en als het beste team om voor te werken. De site biedt een gebruikersintuïtieve presentatie van gewassen, uitdagingen en producten, met een eenvoudige manier om van het ene onderwerp naar het andere te navigeren - ook op mobiele apparaten. Klanten van alle markten hebben toegang tot relevante content in 5 talen, en er zijn ook specifieke pagina's voor werkzoekenden en investeerders.

Boondoggle CX was verantwoordelijk voor Learn & Ideation, de functionele analyse, oplossingsarchitectuur, het interactieontwerp, de contentstrategie, systeemintegratie (SAP) en development.

Het resultaat is een uitbreidbaar futureproof platform, ontwikkeld op een technologiestack, inclusief een Headless CMS (Directus), Algolia als zoekmachine, React.js en Next.js voor de front-end, Netlify en Cloudflare voor performante wereldwijde hosting, en PiwikPro voor analytics en toestemmingsbeheer. Gegevens worden gesynchroniseerd vanuit SAP Commerce (PIM/DAM/Webshop) om de webpagina's en andere applicaties te vullen vanuit één enkele informatiebron. Elke contentpagina is voorzien van de juiste SEO-tags om de vindbaarheid van Biobest in zoekmachines te optimaliseren.

Next steps zijn verdere personalisatie en integratie met andere systemen. Nieuwe talen en lokale sites zullen geleidelijk worden toegevoegd.

www.biobestgroup.com

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Boondoggle

Boondoggle is een creatief full-service communicatie en customer experience agentschap dat een zestigtal mensen tewerkstelt. Met een holistische merkenbouwers aanpak aan de basis, levert Boondoggle zowel merkstrategie als reclamecampagnes, digitale media- en marketingdiensten als innovatieve digitale producten en diensten. Het agentschap brengt vakmensen van diverse disciplines – copywriters, service designers, art directors, UX-specialisten, merkstrategen, developers, … – samen om dit mogelijk te maken.

Boondoggle beheert een portfolio van internationale en lokale klanten zoals Beobank, Luminus, Danone, Nomad Food Group, Achmea, NATO, Bancontact Payconiq Company, Stellantis Finance, BioBest, AstraSweets, Trends/Tendances, NCOI, ADESA, TWEGOS, Federale Verzekeringen en Jacqmotte . Boondoggle gelooft dat samenwerking de sleutel is tot het creëren van betekenisvolle campagnes, producten en diensten; en streeft naar een partnership met zijn klanten om hen net dat stapje verder te brengen. Together Beyond!

www.boondoggle.eu

 

Neem contact op met

Havenkant 6, bus 508 3000 Leuven Belgium

+32 486 25 92 17

stijn.cox@boondoggle.eu

www.boondoggle.eu