Boondoggle en Belfius brengen het beste van 2 werelden samen

Belfius NL

Maandag 30 december 2013 — “Tot vandaag moest u kiezen tussen ofwel het gemak van gratis mobiel bankieren op uw smartphone of tablet ofwel het persoonlijk advies van een echte bank. Maar u wilt natuurlijk persoonlijk én gratis. Daarom presenteert Belfius, Belfius Pulse Start! Dat zijn alle voordelen van mobiel bankieren met de persoonlijke toets van een echte bank. Het beste van 2 werelden dus, samen in één gratis pack!”

De TV spot zet de toon: Belfius lanceert een nieuw exclusief pack! Een innovatief product dat het beste van 2 werelden verbindt (on en offline) en dat volledig beantwoordt aan de trend van mobiel bankieren. Belfius lanceerde, met de hulp van Boondoggle, een klein jaar geleden, de Belfius Mobile Direct app, die tot nu al meer dan 300.000 keer werd gedownload. Een product met een duidelijke toegevoegde waarde is dan ook een duidelijk antwoord op de vraag van de consument.

Een grootse lancering vraagt om grootse middelen! Om dit nieuwe aanbod van Belfius op een innovatieve manier in de markt te zetten, ontwikkelde Boondoggle een eigen grafische identiteit in de vorm van een 3D logo. Dit logo is de held van de campagne ineen hele reeks aan above-the-line communicatiemiddelen: een TV spot (gerealiseerd door Jeroen Annokee van CZAR), een radiospot, billboards, printadvertenties, 16 en 36m² affichage, digitale affichage, ... Dit 3D logo zal ook tot een 3D wereld gebouwd worden in Brussel Zuid in het nieuwe jaar.

Belfius Pulse Start is een nieuw product dat inspeelt op de huidige trend van mobiel bankieren via je smartphone en tablet. Deze dienst is bij Belfius goed voor meer dan 3 miljoen verbindingen per maand (tegenover 200.000 in 2012). De Belfius Direct Mobile app, die net een jaar geleden werd gelanceerd met de hulp van Boondoggle, werd al 300.000 keer gedownload (de tablet app reeds 86.000 keer). Het was dus cruciaal om op deze trend in te spelen met de lancering van een product met een grote meerwaarde voor de consument.

De campagne ging van start op 19 december 2013.

Belfius Pulse 35s NL