Boondoggle en Belfius brengen twee generaties samen

De toenemende vergrijzing is meer dan ooit in de actualiteit. De zilveren tsunami die op ons afkomt brengt een groot aantal problemen met zich mee. En niet alleen op het gebied van pensioenen. Ook zaken als werkgelegenheid en wonen zijn een voedingsbodem voor de bekende generatiekloof.  Belfius ging samen met Boondoggle op zoek naar de kansen die deze problematiek kan bieden. En kwam tot de conclusie dat een samenwerking tussen generaties veel meer oplevert dan een kloof. Zo ontstond Generation United. Financiële producten en diensten waar jong en oud samen beter van worden.

De zilveren tsunami

Vanaf 2025 is het aantal 85-plussers verdubbeld. En vanaf 2040 is 1 op de 4 Belgen een 65-plusser. En tegen 2060 zijn er al 167 ouderen  tegenover 100 jongeren.  Met alle gevolgen van dien. Want waar nu nog 4 mensen werken om het pensioen van 1 oudere te betalen, zal dat in 2060 maar de helft zijn. Terwijl 83% van de ouderen vindt dat het een verworven recht is om ten laatste op 65 jaar met pensioen te gaan.

Reden genoeg om aan te nemen dat er een generatieconflict is. Maar dat is niet helemaal juist. Uit onderzoek is gebleken dat de overgrote meerderheid van jongeren én ouderen mogelijkheden ziet om financieel samen te werken en op die manier de vergrijzingsproblematiek aan te pakken.

Van Generatiekloof naar Generatiepact

Om die reden creëerden Belfius en Boondoggle ‘Generation United’. Een totaalpakket aan financiële producten en diensten waar generaties elkaar helpen. Zoals bijvoorbeeld de Generation United Beleggingen waarbij ouderen kunnen investeren in kinderopvang en jongeren in rusthuizen. Of het kotkrediet: een aangepast krediet om een stuk van een woning om te vormen tot kot voor studenten.

Al deze producten en diensten zijn te vinden op het platform: www.GenerationUnited.be. Naast informatie over alle initiatieven is het ook een inspiratie- en discussiebron voor nieuwe oplossingen. In de generatiedialogen, bijvoorbeeld, gaan verschillende generaties samen op zoek naar oplossingen voor concrete problemen.

Campagne

De campagne die Generation United introduceert, gaat nationaal van start met een 60”-tv en cinemaspot. Een spot waarin conflict en samenwerking tussen verschillende generaties op heel herkenbare manier worden weergegeven. En vooral een pleidooi is om samen te werken. Want ondanks onze verschillen willen we allemaal vooruit. Aan elke spot is een 10”-spot gekoppeld waarin telkens een heel concreet voordeel van Generation United wordt voorgesteld.

8 oktober: het startschot

De Generation United campagne van Belfius en Boondoggle start op 8 oktober en is te ontdekken op tv, in kranten en magazines, in de Belfius-kantoren en op het internet. 

Technische Fiche

DOC - 26 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Boondoggle

Boondoggle is een creatief full-service communicatie en customer experience agentschap dat een zestigtal mensen tewerkstelt. Met een holistische merkenbouwers aanpak aan de basis, levert Boondoggle zowel merkstrategie als reclamecampagnes, digitale media- en marketingdiensten als innovatieve digitale producten en diensten. Het agentschap brengt vakmensen van diverse disciplines – copywriters, service designers, art directors, UX-specialisten, merkstrategen, developers, … – samen om dit mogelijk te maken.

Boondoggle beheert een portfolio van internationale en lokale klanten zoals Beobank, Luminus, Danone, Nomad Food Group, Achmea, NATO, Bancontact Payconiq Company, Stellantis Finance, BioBest, AstraSweets, Trends/Tendances, NCOI, ADESA, TWEGOS, Federale Verzekeringen en Jacqmotte . Boondoggle gelooft dat samenwerking de sleutel is tot het creëren van betekenisvolle campagnes, producten en diensten; en streeft naar een partnership met zijn klanten om hen net dat stapje verder te brengen. Together Beyond!

www.boondoggle.eu

 

Neem contact op met

Havenkant 6, bus 508 3000 Leuven Belgium

+32 486 25 92 17

stijn.cox@boondoggle.eu

www.boondoggle.eu