BOONDOGGLE EN BEOBANK ZIJN MEE MET DE MENSEN.

“Wij zijn mee met wat u iedere dag beleeft en bezighoudt” zegt de eerste imagocampagne van Beobank sinds de lancering van het merk in 2013. Zo zetten klant en agentschap de mensen, klanten en hun leven/belevenissen centraal om de merkbelofte “U bent goed omringd” verder te ontwikkelen. Hiermee levert Boondoggle, dat sinds begin dit jaar het nieuwe bureau van Beobank is het canvas voor de verdere campagnes. Het creatieve “Wij zijn mee” platform, gekoppeld aan de merkbelofte vertolkt de relatie die Beobank nastreeft met z’n klanten; nl een partner zijn die hen helpt om vol vertrouwen vooruit te gaan met hun leven, hun projecten. “Als we iemands dagelijks leven en zijn/haar huidige situatie begrijpen, dan pas kunnen we die persoon immers ook optimaal bijstaan” is de filosofie van Beobank. Deze campagne is de start om die filosofie nog verder te vertalen in de ontwikkeling van diensten, de opleidingen van het personeel onder het moto “practise what you preach”.

De campagne: 8 verhalen die het echte leven tonen

De campagne brengt  het echte leven naar voor. Ze toont herkenbare momenten en personages waarmee je je gemakkelijk kan identificeren en die illustreren hoe Beobank, met een kleine knipoog en onbevooroordeeld begrijpt en ook aanvoelt, wat de diverse klanten van Beobank iedere dag beweegt. Dit zijn de mensen die Beobank iedere dag zo goed mogelijk omringt met raad en daad én met het engagement van de adviseurs in de kantoren en hun collega’s . De verhalen tonen sleutelmomenten in het leven van de mensen; iemand die bakker wordt, het laatste kind dat het huis verlaat, 2 mannen die trouwen, een koppel dat na de scheiding samen overlegt, enz…

Het resultaat van een mooie samenwerking agentschap en klant (met de mensen van Sales, Producten, Data en Growth Marketing)

Wie dagelijks in contact komt met onze klanten en hun verhalen hoort, weet als geen ander wat zij meemaken. Daarom werden verschillende medewerkers door Boondoggle geïnterviewd. De vele inzichten en anecdotes die tijdens deze gesprekken aan bod kwamen, aangevuld met allerlei gegevens over hoe representatief die verhalen zijn, vormden de rijke basis voor deze campagne. Het Growth Marketingteam ging samen met Boondoggle aan de slag met die inzichten, met deze authentieke campagne als resultaat.

Alleen maar video:

Er werden 8 kortfilms van 15” , 2X 40” en 2X 30” TV/video films gemaakt. Beobank opteert daarmee voor een volledige videobenadering in on- en offline. Online laat hier toe om nog specifieker doelgroepen te bereiken die misschien eerder light tv-kijkers zijn.

 

Quotes: Valérie Lahaut: Head of Growth Marketing

Over de samenwerking:

Wij zijn trots op deze campagne omdat zij samen met verschillende afdelingen van de bank tot stand is gekomen. Dankzij de bijdrage van verschillende collega's heeft Boondoggle op een emotionele manier de wijze kunnen vertalen waarop wij de relatie met onze klanten benaderen. Om er voor hen te zijn op elk moment van het leven, van het meest triviale tot het meest belangrijke. Meer dan een campagne weerspiegelt de productie ons DNA, dat wat elke dag in de praktijk wordt beleefd in de interacties die wij met onze klanten hebben. Dit wordt onderstreept door de #WijZijnMee.

Waarom een imagocampagne, waarom nu de eerste sinds 2013:

Sinds haar lancering heeft Beobank snel een goede naam opgebouwd. In de loop der jaren hebben we echter gemerkt dat het merk wel bekend is, maar dat we moeten werken aan de kennis van waar Beobank voor staat. Tot nu toe waren onze campagnes vooral gericht op functionele voordelen, zonder dat onze baseline "U bent goed omringd" echt tot uiting kwam bij het grote publiek. Dit is wat wij vandaag willen doen, emotioneel contact maken met het publiek via verhalen die gaan over echte levensmomenten en waar mensen zich mee kunnen identificeren.

Het is het begin van een nieuw "tijdperk" voor het merk en wat dit betekent voor u/Beobank:

Deze campagne is een eerste stap, een eerste uiting van onze “WHY”.  De reis die we gaan maken met Boondoggle heeft als doel om de manier van werken van Beobank tastbaar te maken door middel van zeer concrete acties, de manier waarop klanten de bankrelatie ervaren op een menselijke, eenvoudige en positieve manier. Wij zijn een bank op mensenmaat, die iedereen welkom heet, zonder vooroordelen, en dat willen wij laten zien. 

Quotes: Stijn Cox: Managing Director Boondoggle:

Over de samenwerking:

Dit was echt “teamwork”. Het team van Valérie is met een open geest aan een avontuur begonnen waarvan we vandaag een eerste uiting zien. Maar er zijn nog grootse plannen om het merk van binnenuit nog sterker te maken met een aangepaste klanten-en personeelsbeleving die het merk nog sterker differentiëren. Met zo’n partnership wordt dat een fijne rit om naar uit te kijken.

Over de campagne:

Een shooting van 4 dagen in deze tijden is geen evidentie, maar heel het team van Latcho Drom, van Beobank en ons eigen team hebben echt alles gegeven om alle verhalen er perfect op te krijgen. Chapeau!

 

Credits:

Creatie: Thomas Thysens, Lesley Dewilde, Frederik Draulans, Stefaan de Vos, Michel De Schauwers

Creative Director: Jorrit Hermans

Strategie: Stijn Cox

Account: Kristien Bruyninckx, Nele Witvrouwen

Klant: Cyril Guilloret, Valérie Lahaut, Sophie Waucampt

Productie agency : Bérengère Lurquin

Productie extern : Latcho Drom

Regisseur : Manu Coeman

Sound design: Gregory Caron

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Boondoggle

Boondoggle is een creatief full-service communicatie en customer experience agentschap dat een zestigtal mensen tewerkstelt. Met een holistische merkenbouwers aanpak aan de basis, levert Boondoggle zowel merkstrategie als reclamecampagnes, digitale media- en marketingdiensten als innovatieve digitale producten en diensten. Het agentschap brengt vakmensen van diverse disciplines – copywriters, service designers, art directors, UX-specialisten, merkstrategen, developers, … – samen om dit mogelijk te maken.

Boondoggle beheert een portfolio van internationale en lokale klanten zoals Beobank, Luminus, Danone, Nomad Food Group, Achmea, NATO, Bancontact Payconiq Company, Stellantis Finance, BioBest, AstraSweets, Trends/Tendances, NCOI, ADESA, TWEGOS, Federale Verzekeringen en Jacqmotte . Boondoggle gelooft dat samenwerking de sleutel is tot het creëren van betekenisvolle campagnes, producten en diensten; en streeft naar een partnership met zijn klanten om hen net dat stapje verder te brengen. Together Beyond!

www.boondoggle.eu

 

Neem contact op met

Havenkant 6, bus 508 3000 Leuven Belgium

+32 486 25 92 17

stijn.cox@boondoggle.eu

www.boondoggle.eu