Boondoggle en Berlitz doorbreken cultuur- en taalbarrière in bedrijfswereld

Grappige radio- en bannercampagne roept professionals op om hun taal- en cultuurkennis bij te schaven

Wie voor z'n werk geregeld naar het buitenland moet, loopt vaak aan tegen taal- en cultuurverschillen. Met ongemakkelijke situaties tot gevolg. In het slechtste geval gaat er daardoor een groot contract aan je neus voorbij. Onder het motto 'Speak fluent business' wil Berlitz professionals de nodige taal- en cultuurkennis aanreiken. Cultural Business Seminars – waarbij je niet alleen een vreemde taal, maar ook een vreemde cultuur leert – en Total Immersion cursussen – waarbij je op drie weken tijd een nieuwe taal aanleert – moeten iedereen toelaten om buitenlandse opportuniteiten ten volle te benutten. 

Om één en ander aan te kondigen, bedacht Boondoggle voor Berlitz een gloednieuwe radio- en bannercampagne. In één radiospotje horen we hoe een werknemer voor zijn bedrijf naar Shangai mag om er een contract af te sluiten. Hij weet echter niet dat het in China gebruikelijk is om het visitekaartje van de gesprekspartners voor zich te laten liggen tijdens een meeting.

Een tweede spot vertelt het verhaal van een Vlaming die door een bedrijfsuitbreiding als chef logistique wordt aangesteld in Luik. Jammer genoeg staat er zoals hij zelf zegt al lang haar op zijn Frans. De derde en laatste radiospot beschrijft een video conference die veel succes kent, maar alleen niet op de juiste plaats.

De banners voor de campagne spelen dan weer in op het onbetrouwbare gebruik van online vertaalmachines. Onderaan deze pagina kan je de radiospots beluisteren en de banners bekijken.

Beluister de 'Chinees' radio spot
Beluister de 'Frans' radio spot
Beluister de 'Engels' radio spot

 

rBerlitzVlK1Geert_Chinees_30s.mp3

MP3 - 470 Kb

rBerlitzVlL1Geert_Frans_30s.mp3

MP3 - 470 Kb

rBerlitzVlM1Geert_Engels_30s.mp3

MP3 - 470 Kb

Technische-Fiche---Berlitz.doc

DOC - 22 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Boondoggle

Boondoggle is een creatief full-service communicatie en customer experience agentschap dat een zestigtal mensen tewerkstelt. Met een holistische merkenbouwers aanpak aan de basis, levert Boondoggle zowel merkstrategie als reclamecampagnes, digitale media- en marketingdiensten als innovatieve digitale producten en diensten. Het agentschap brengt vakmensen van diverse disciplines – copywriters, service designers, art directors, UX-specialisten, merkstrategen, developers, … – samen om dit mogelijk te maken.

Boondoggle beheert een portfolio van internationale en lokale klanten zoals Beobank, Luminus, Danone, Nomad Food Group, Achmea, NATO, Bancontact Payconiq Company, Stellantis Finance, BioBest, AstraSweets, Trends/Tendances, NCOI, ADESA, TWEGOS, Federale Verzekeringen en Jacqmotte . Boondoggle gelooft dat samenwerking de sleutel is tot het creëren van betekenisvolle campagnes, producten en diensten; en streeft naar een partnership met zijn klanten om hen net dat stapje verder te brengen. Together Beyond!

www.boondoggle.eu

 

Neem contact op met

Havenkant 6, bus 508 3000 Leuven Belgium

+32 486 25 92 17

stijn.cox@boondoggle.eu

www.boondoggle.eu