Boondoggle en bpost maken de eindejaars-sms’en terug persoonlijk

In juli kreeg Boondoggle van bpost de opdracht om het versturen van brieven en kaartjes te promoten. 92% van de Belgen krijgt immers zeer graag een brief of kaartje in de bus. Maar het versturen ervan blijkt vaak een brug te ver. Simpelweg omdat het eenvoudiger is een boodschap te versturen via e-mail, sms of je favoriete sociale netwerk.

Van ontvanger naar verzender

Een imagocampagne die aantoont hoe leuk het is om een kaartje te krijgen zou nauwelijks effect hebben. We beseffen immers wel dat we iemand plezier doen met een kaartje of brief, maar toch doen we het nauwelijks. Boondoggle en bpost besloten daarom de aandacht te richten op de verzender. Niet door te zeggen dat het leuk is om een kaartje van hen te krijgen, maar door het nog leuker te maken om er één te versturen. En dat op een moment waarop iedereen zich massaal bezondigt aan het versturen van onpersoonlijke wensen: de eindejaarsperiode.

Van sms naar sms-kaartje

Vorig jaar werden er 96,1 miljoen sms’jes verstuurd tijdens de overgang van oud naar nieuw. En 50% van de Belgen heeft toegegeven dat ze vaak een algemene, onpersoonlijke sms naar hun adresboek sturen. Om die reden bedachten Boondoggle en bpost een tijdelijk nieuw product: het sms-kaartje. Een sms die als een echt kaartje wordt verstuurd, met jouw persoonlijk wensen erop gedrukt. Een origineel alternatief voor de routineuze sms. En bovendien de perfecte manier om bpost een plaats te geven in de digitale wereld.

Nieuwe sms-taal

Voor het design van de kaartjes lieten Boondoggle en bpost zich inspireren door de klassieke sms-taal, maar dan met een eindejaarssfeertje. Er werden zes kaartjes ontworpen, elk met een unieke emoticon op de achterkant. Voorbeelden zijn de sms-engel, het sms-rendier en de sms-vuurpijl.

De campagne voor de campagne

Om het sms-kaartje aan te kondigen kozen Boondoggle en bpost voor een combinatie van tv, DM, sampling en mobiele affichage. In de televisiecampagne wordt de Belg op een ludieke manier geconfronteerd met hun massale sms-gedrag op oudejaarsavond. En door middel van een uitgebreide demo wordt stap voor stap uitgelegd hoe het sms-kaartje werkt. En dankzij de sampling en direct mail kan de consument zelf ondervinden hoe leuk het is om zo’n kaartje te krijgen.

Hoe stuur je een sms-kaartje?

Je stuurt een sms met de vermelding ‘kaartje’ naar 3031 en volgt de instructies. Uiterlijk 3 werkdagen na het verzenden van de sms valt je sms-kaartje bij de bestemmeling in de brievenbus. Het versturen van het sms-kaartje kost 1,20 EUR/sms-kaartje. Even simpel als een sms’je, maar wel een heel pak origineler. De campagne loopt van 15 december tot en met 7 januari.
 

Technische-Fiche---bpost-sms-kaartje.doc

DOC - 23 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Boondoggle

Boondoggle is een creatief full-service communicatie en customer experience agentschap dat een zestigtal mensen tewerkstelt. Met een holistische merkenbouwers aanpak aan de basis, levert Boondoggle zowel merkstrategie als reclamecampagnes, digitale media- en marketingdiensten als innovatieve digitale producten en diensten. Het agentschap brengt vakmensen van diverse disciplines – copywriters, service designers, art directors, UX-specialisten, merkstrategen, developers, … – samen om dit mogelijk te maken.

Boondoggle beheert een portfolio van internationale en lokale klanten zoals Beobank, Luminus, Danone, Nomad Food Group, Achmea, NATO, Bancontact Payconiq Company, Stellantis Finance, BioBest, AstraSweets, Trends/Tendances, NCOI, ADESA, TWEGOS, Federale Verzekeringen en Jacqmotte . Boondoggle gelooft dat samenwerking de sleutel is tot het creëren van betekenisvolle campagnes, producten en diensten; en streeft naar een partnership met zijn klanten om hen net dat stapje verder te brengen. Together Beyond!

www.boondoggle.eu

 

Neem contact op met

Havenkant 6, bus 508 3000 Leuven Belgium

+32 486 25 92 17

[email protected]

www.boondoggle.eu