Boondoggle en Defensie nodigen de Belgen uit voor het andere nationale team

Donderdag 19 oktober 2017 — De Rode Duivels en het Belgisch Olympisch Team zijn niet de enigen die voor België tot het uiterste gaan. In tegendeel. Ook de medewerkers van Defensie leggen hun lijf en soms hun leven in de weegschaal voor het vaderland.

In de nieuwe rekruteringscampagne voor Defensie tonen we een team van 4 mannen en vrouwen die zich klaarmaken in een kleedkamer. Ze kleden zich uit en doen geen sportkleren, maar een uniform aan. Het zijn militairen.

En het uniform is meer dan gewoon een uniform: het vertegenwoordigt hun eenheid die ze iedere dag dragen.

Het doel van deze campagne is om Defensie op de radar van de starters te plaatsen als een interessante werkgever door te focussen op de aantrekkelijkheid van werken voor Defensie. Je werkt in een echt team, een echte eenheid en draagt bij tot een hoger doel. Je hebt een missie. Een missie die, in het kader van de wereldgebeurtenissen en wat er op 22 maart 2016 in ons land gebeurde, vandaag meer dan ooit van belang is.

En dat wordt ook meegenomen in de campagnelijn: ‘Geen job, wel een missie’.

De spot wordt ondersteund door een nieuw digitaal rekruteringsplatform (www.werkenbijdefensie.be) en 14 interviews die het publiek een beter zicht geven op wat het echt betekent om voor Defensie te werken. Hierin komt ook de diversiteit van jobs aan bod. Uiteraard moeten er vandaag nog publieke plaatsen bewaakt worden in Brussel, maar Defensie zoekt ook mecaniciens, dokters, logistiek medewerkers …

De video’s zijn echte getuigenissen van militairen die niet alleen verhalen over hun job, maar ook zeggen waarom ze voor Defensie kozen en wat die missie betekent in hun leven.

De campagne bestaat uit een radiospot, online video, posts op social media, banners, DOOH. Ze leidt de mensen naar het nieuwe online rekruteringsplatform. De campagne loopt van maandag 9 oktober tot en met zondag 29 oktober.

Boondoggle won eerder dit jaar de competitie om voor Defensie de imago- en rekruteringscampagnes te verzorgen.

Het andere nationale team

Out of Home
Still
Still
Stijn Cox Managing Partner Brand & Client Development at Boondoggle