Boondoggle en Dexia nemen hoed af voor niet-klassieke gezinnen

Eénoudergezinnen, alleenstaanden, adoptiegezinnen en nieuw samengestelde gezinnen komen in ons land steeds vaker voor. En hebben andere financiële noden dan het klassieke gezin. Boondoggle en Dexia bedachten daarom het New Family Plan: een totaalpakket waarmee Dexia tegemoetkomt aan de financiële realiteit van niet-klassieke gezinnen. Dexia profileert zich zo als de eerste Belgische bank die zich aanpast aan de nieuwe gezinsstructuren.

Enkele cijfers:

  • België telt momenteel 1,5 miljoen alleenstaanden
  • 8% van de gezinnen is een éénoudergezin waar de vader voor de kinderen zorgt
  • 17% van de gezinnen is een éénoudergezin waar de moeder voor de kinderen zorgt
  • 15% van de gezinnen is een samengesteld gezin
  • Meer dan één kind op tien zou deel uitmaken van een samengesteld gezin

Dexia besloot om als eerste bank een antwoord te formuleren op deze maatschappelijke verschuivingen en lanceert vandaag samen met Boondoggle de New Family campagne.

First things first: een grote enquête van Dexia en Roularta

Om de impact te meten die de nieuwe gezinsvormen hebben op de dagelijkse financiën, zetten Dexia en Roularta samen een grote enquête op. Meer dan 4.000 gezinnen beantwoordden de vragenlijst en gaven een inkijk in hun financiële leven.

Het is niet verwonderlijk dat uit deze bevraging naast de emotionele vooral ook de financiële problemen naar voren kwamen rond zaken als alimentatieregeling, huisvesting, dagelijks beheer van de financiën, verdeling van de inboedel, kosten voor de kinderen, etc. 

Daarom creëerden Dexia en Boondoggle een plan dat tegemoet wil komen  aan de specifieke financiële noden en behoeften van niet-klassieke gezinnen: het New Family Plan.

Het New Family Plan: niet klassiek voor een bank

Het New Family Plan van Dexia is een uniek totaalpakket van producten en services op maat van alle niet-klassieke gezinnen. Zo is er een online informatie- en discussieplatform (www.dexia.be/newfamilyplan), maar zijn er ook heel wat concrete producten, voordelen en adviezen. Ook in de Dexia-kantoren is het New Family Plan aanwezig dankzij de “Dexia-gezinsadviseurs” die niet-klassieke gezinnen op financieel vlak adviseren.

Chapeau

De Dexia-Boondoggle-campagne die het New Family Plan introduceert, gaat nationaal van start met een 60”-tv spot. Het is een heuse ode aan alle “nieuwe” families, waarin Dexia letterlijk ‘Chapeau!’ zegt voor hun doorzettingsvermogen, wilskracht, organisatietalent en creativiteit. Aan elke spot is later in het reclameblok een 10”-spot gekoppeld waarin telkens een heel concreet voordeel van het New Family Plan wordt voorgesteld. Zoals bijvoorbeeld de gratis bankgarantie voor de huurwaarborg van wie alleen woont.

In de nationale kranten wordt uitgepakt met een bijlage van 4 pagina’s vol concrete voordelen. Er zijn verschillende radiospots die zich telkens specifiek tot een bepaald gezinstype richten. En er is een grote bannercampagne die mensen uitnodigt naar www.dexia.be/newfamilyplan te gaan.

Chapeaubox

Naast de mediacampagne, werden ook niet-klassieke uitingen bedacht.  Zo zijn er bijvoorbeeld de Chapeauboxen, drie uitzonderlijke cadeauboxen die Boondoggle en Dexia ism Vivabox bedachten voor iedereen die ook wel ‘ns ‘Chapeau!’ wil zeggen aan vrienden, kennissen of familieleden die in een niet-klassiek gezinsverband leven. De Chapeauboxen zijn exclusief via de Vivabox-website te verkrijgen, in 3 verschillende versies die elk toepasselijke cadeaus bevatten voor een bepaald gezinstype. Met de chapeaubox voor singles geef je alleenstaanden o.m. een gratis kapperbeurt en introducties tot social hobbies cadeau. Met de chapeaubox voor éénoudergezinnen schenk je alleenstaande ouders o.m. een bezoek aan een wellness-centrum en een aan huis geleverd ontbijt. En met de chapeaubox voor samengestelde gezinnen doe je alle gezinsleden een plezier met o.m. gratis cinematickets en dito restaurantbezoekjes.  Naast de Chapeauboxen staan er ook mini-magazines op stapel die in samenwerking met Libelle en Femmes d’Aujourd’hui worden uitgegeven en die stuk voor stuk boordevol nuttige content staan voor niet-klassieke gezinnen.

Deals met externe partners

Om het respect voor niet-klassieke gezinnen ook buiten het ‘bancaire’ terrein hard te maken, hebben Boondoggle en Dexia ook ‘out of the bank’ gedacht en deals afgesloten met een aantal externe partners. Een voorbeeld. Singles moeten voor een hotelkamer bijna altijd evenveel betalen als koppels. Dankzij Dexia en Thomas Cook zullen singles in november een hotelkamer kunnen boeken zonder toeslag. Of wat dacht u van dit? Samengestelde gezinnen die willen verhuizen krijgen dankzij het New Family Plan en de medewerking van EuropCar een tweede verhuiswagen gratis. En waar samengestelde gezinnen worden gevormd, vind je ook ‘samengestelde’ (lees: verschillende) smaken en gewoontes. In samenwerking met Corelio geeft Dexia daarom kortingbonnen weg die samengestelde gezinnen toelaten om korting te krijgen op De Standaard én Het Nieuwsblad of La Libre Belgique én La Dernière Heure.

12 september: het startschot

De New Family campagne van Dexia en Boondoggle start op 12 september en is te ontdekken op tv, radio, in kranten en magazines, in de Dexia-kantoren, op het internet, en via de Vivabox-verkoopspunten. Vorige week werd bovendien de grote gezinsenquête van Dexia en Roularta aan de pers voorgesteld.

Media

RADIOSPOTS
  Beluister de 'Eénoudergezin' radio spot
  Beluister de 'Europcar' radio spot
  Beluister de 'Thomas Cook' radio spot


BANNERS
  Bekijk de 'Samengestelde gezinnen' banner
  Bekijk de 'Eénoudergezinnen' banner
  Bekijk de 'Singles' banner
  Bekijk de 'New Family Plan' banner
 

WEBSITE
  Surf naar www.dexia.be/NewFamilyPlan
 

De AFFICHE en beelden van de VIVABOXEN vindt u onderaan.

TECHNISCHE FICHE - New Family Plan

DOC - 24 Kb

Radio spot1

MP3 - 727 Kb

Radio spot2

MP3 - 727 Kb

Radio spot3

MP3 - 727 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Boondoggle

Boondoggle is een creatief full-service communicatie en customer experience agentschap dat een zestigtal mensen tewerkstelt. Met een holistische merkenbouwers aanpak aan de basis, levert Boondoggle zowel merkstrategie als reclamecampagnes, digitale media- en marketingdiensten als innovatieve digitale producten en diensten. Het agentschap brengt vakmensen van diverse disciplines – copywriters, service designers, art directors, UX-specialisten, merkstrategen, developers, … – samen om dit mogelijk te maken.

Boondoggle beheert een portfolio van internationale en lokale klanten zoals Beobank, Luminus, Danone, Nomad Food Group, Achmea, NATO, Bancontact Payconiq Company, Stellantis Finance, BioBest, AstraSweets, Trends/Tendances, NCOI, ADESA, TWEGOS, Federale Verzekeringen en Jacqmotte . Boondoggle gelooft dat samenwerking de sleutel is tot het creëren van betekenisvolle campagnes, producten en diensten; en streeft naar een partnership met zijn klanten om hen net dat stapje verder te brengen. Together Beyond!

www.boondoggle.eu

 

Neem contact op met

Havenkant 6, bus 508 3000 Leuven Belgium

+32 486 25 92 17

stijn.cox@boondoggle.eu

www.boondoggle.eu