Boondoggle en het centrum voor cybersecurity België lanceren de grootste Belgische sensibiliseringscampagne ooit rond cyberveiligheid

6.491.641 Belgen helpen onbewust cybercriminelen. Daar willen Boondoggle en het Centrum voor Cybersecurity België verandering in brengen. De campagne Take Back The Internet moet mensen aanzetten om het internet terug over te nemen en de teller van onbeveiligde Belgen naar beneden te halen.

Het internet is immers ontstaan als een plaats van verbondenheid en plezier. Een plek waar gelijkgezinden mekaar vinden en waar ideeën worden uitgewisseld. Jammer genoeg werd het stilaan ook een plek waar o.a. cybercriminaliteit, terrorisme, fraude en cyberaanvallen dagelijkse kost zijn. Uit een studie van UGent blijkt dat 68% van de Belgen een gebruikersprofiel heeft dat meer risico loopt om geconfronteerd te worden met cybercriminaliteit. Miljoenen Belgen beveiligen hun computer, tablet of smartphone onvoldoende of zelfs helemaal niet. Dat brengt jou in gevaar, maar ook je familie, vrienden en collega’s en het heeft gevolgen voor onze economie.

Tijd om het internet terug over te nemen. Met Take Back The Internet willen we Belgen tonen hoe ze zichzelf kunnen wapenen op korte en lange termijn. Op safeonweb.be kom je aan de hand van enkele vragen te weten hoe goed jij tegen cybercriminelen beveiligd ben. We geven je er tips om je veiligheid op te krikken en je kan er scannen op virussen. Om mensen naar safeonweb.be te brengen, maakten we een video die aantoont hoe absurd het is dat we ons online niet beveiligen zoals we dat in het echte leven doen. Naast het sensibiliseringsfilmpje verschijnen er ook banners, advertenties en affiches. Bovendien zullen honderden organisaties, waaronder overheden, banken, internetproviders en initiatieven zoals de Digitale Week, de campagne ondersteunen.

 

Bekijk de campagnevideo en test of jij cybercriminelen helpt op safeonweb.be

Mediaclippings_CERT.PDF

PDF - 19 Mb

Stijn Cox

Managing Partner Brand & Client Development, Boondoggle

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Boondoggle

Boondoggle is een creatief full-service communicatie en customer experience agentschap dat een zestigtal mensen tewerkstelt. Met een holistische merkenbouwers aanpak aan de basis, levert Boondoggle zowel merkstrategie als reclamecampagnes, digitale media- en marketingdiensten als innovatieve digitale producten en diensten. Het agentschap brengt vakmensen van diverse disciplines – copywriters, service designers, art directors, UX-specialisten, merkstrategen, developers, … – samen om dit mogelijk te maken.

Boondoggle beheert een portfolio van internationale en lokale klanten zoals Beobank, Luminus, Danone, Nomad Food Group, Achmea, NATO, Bancontact Payconiq Company, Stellantis Finance, BioBest, AstraSweets, Trends/Tendances, NCOI, ADESA, TWEGOS, Federale Verzekeringen en Jacqmotte . Boondoggle gelooft dat samenwerking de sleutel is tot het creëren van betekenisvolle campagnes, producten en diensten; en streeft naar een partnership met zijn klanten om hen net dat stapje verder te brengen. Together Beyond!

www.boondoggle.eu

 

Neem contact op met

Havenkant 6, bus 508 3000 Leuven Belgium

+32 486 25 92 17

stijn.cox@boondoggle.eu

www.boondoggle.eu