Boondoggle en NAVO brengen “Return to Hope”, het digitale verhaal over Afghanistan.

Boondoggle en NAVO brengen “Return to Hope”, het digitale verhaal over Afghanistan.

Woensdag 10 september 2014 — Samen met NAVO lanceert Boondoggle “Return to Hope”, een sterk audiovisuele storytelling website die 
de gebeurtenissen in Afghanistan en de rol die NAVO daarin gespeeld heeft, tot bij het grote publiek brengt

 

De missie van NAVO in Afghanistan is de langstlopende operatie sinds het ontstaan van NAVO in 1949. NAVO vroeg Boondoggle om dit uiterst complexe verhaal naar het brede publiek te brengen. En dit, uiteraard, op een toegankelijke, boeiende manier.

In “Return to Hope” krijgt de webbezoeker inzicht in de recente geschiedenis van Afghanistan via grote en kleine momentopnames uit het leven van zes mensen. Zo getuigt Josh Pitcher, een Amerikaanse soldaat die zijn been verloor in Afghanistan en 14 maanden later opnieuw uit een vliegtuig sprong, fitter dan ooit: 

Sometimes I wake up and put my right sock on, and then I'll try to put a left sock on. And then I'll look down and my brain will be, like, "Oh." And I'll sit there, really depressed, for about ten seconds. But then I'll be, like, ‘Charlie Mike.’” [Continue Mission]

Naast het verhaal van Josh, vertelt NAVO ook de verhalen van Mohammad Ali, een Afghaanse commando; Nancy Dupree, een Amerikaanse historica van 86 jaar die sinds de jaren ’60 in Afghanistan woont; Roya Mahboob, een Afghaanse CEO; Mujeeb Arez, tv-host en boegbeeld van de jonge generatie; en Ahmad Sarmast, een professor die muziek terugbracht naar Afghanistan na een verbod door de Taliban. Al deze verhalen worden gebracht met pakkende video’s en interviews.

Bezoekers van de website komen ook te weten hoe NAVO, het Afghaanse volk en de internationale gemeenschap het hoofd moesten bieden aan een gewelddadige opstand, terwijl ze het door oorlog verscheurde land heropbouwden.

Bekijk de website op http://www.returntohope.com en ontdek hoe Boondoggle en NAVO op een verrassende en toegankelijke manier het grote publiek onderdompelen in het complexe verhaal van NAVO’s interventie in Afghanistan.

De website is geselecteerd als "site of the day" door Design Licks en is genomineerd door awwwards.