Boondoggle en Nike geven Antwerpen terug aan de lopers.

Boondoggle en Nike Running lanceren deze week een opmerkelijke stadscampagne onder de noemer ‘Take Antwerp’. Met deze campagne wil Nike het lopen in de stad promoten. Want je hebt geen duur fitnessabonnement of een atletiekpiste nodig. Lopen doe je waar en wanneer je wil. Dag of nacht en in weer en wind.

De motor van de campagne is een vernuftige Facebookapplicatie. Op een satellietbeeld van Antwerpen kan je zelf looproutes uittekenen die figuren vormen. Dit leidt tot verrassende looproutes als ‘The Dog’, ‘The Runner’ en ‘The Fries’. Nike daagt je uit om zoveel mogelijk figuren te lopen én te creëren om zo samen, stukje voor stukje Antwerpen te veroveren. Te heroveren.

Via Facebook Events kan je vrienden uitnodigen om een bepaalde run samen te lopen. Je kan bijhouden wie van je vrienden welke runs al gelopen heeft. Loop je met Nike+, dan krijg je na het lopen van een zelfgemaakte Run een gepersonaliseerde T-shirt met een print van die Run.

In het Antwerpse straatbeeld daagt Nike je uit met affiches met titels als ‘Run the Dog’, ‘Run the Diamond’ en ‘Run the Runner’. Een projectie op het UA-gebouw geeft een overzicht van alle gecreëerde Runs.

Eén van de hoogtepunten van de Take Antwerp campagne wordt wellicht het unieke ‘Run The DJ’ event. Eerst en vooral omdat deze Run ’s nachts zal plaatsvinden (verzamelen aan Café d’Anvers om 23u.). Maar vooral omdat tijdens de volledige Run (zo’n 7 km.) een top-DJ vanuit een busje een live set speelt die de lopers via hoofdtelefoons te horen krijgen. De run eindigt met een fuif in Café d’Anvers.

Pittig detail. Met deze Nike campagne lanceert Boondoggle LifeLabs (het innovatielab van Boondoggle) haar gloednieuwe service ‘Likify’. Op iedere poster staat een unieke QR-code. Door deze code met je smartphone in te lezen, kan je die Run automatisch ‘Liken’ op je Facebook profiel. Hiermee brengt Boondoggle LifeLabs de meest gebruikte Facebook-functionaliteit naar het ‘echte leven’.
 

Nike_TakeAntwerp_PR_Technische-Fiche.doc

DOC - 23 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Boondoggle

Boondoggle is een creatief full-service communicatie en customer experience agentschap dat een zestigtal mensen tewerkstelt. Met een holistische merkenbouwers aanpak aan de basis, levert Boondoggle zowel merkstrategie als reclamecampagnes, digitale media- en marketingdiensten als innovatieve digitale producten en diensten. Het agentschap brengt vakmensen van diverse disciplines – copywriters, service designers, art directors, UX-specialisten, merkstrategen, developers, … – samen om dit mogelijk te maken.

Boondoggle beheert een portfolio van internationale en lokale klanten zoals Beobank, Luminus, Danone, Nomad Food Group, Achmea, NATO, Bancontact Payconiq Company, Stellantis Finance, BioBest, AstraSweets, Trends/Tendances, NCOI, ADESA, TWEGOS, Federale Verzekeringen en Jacqmotte . Boondoggle gelooft dat samenwerking de sleutel is tot het creëren van betekenisvolle campagnes, producten en diensten; en streeft naar een partnership met zijn klanten om hen net dat stapje verder te brengen. Together Beyond!

www.boondoggle.eu

 

Neem contact op met

Havenkant 6, bus 508 3000 Leuven Belgium

+32 486 25 92 17

stijn.cox@boondoggle.eu

www.boondoggle.eu