Boondoggle en Noord-Korea lanceren samen De Tijdloze voor Studio Brussel.

Boondoggle en Noord-Korea lanceren samen De Tijdloze voor Studio Brussel.

Donderdag 20 november 2014 — ‘Goede muziek is een mensenrecht’. Met die houding bedacht Boondoggle een opvallende campagne voor De Tijdloze van Studio Brussel. Een intense samenwerking met regisseur Benny Vandendriessche heeft geleid tot een tv-spot met een wel heel bijzondere verhaallijn. 

We zien hoe een fictief Vlaanderen gebukt loopt onder het regime van een Noord-Koreaanse muziekdictatuur. Het hoofdpersonage kan niet ontsnappen aan een vervelende Aziatische cover van ‘You’re Beautiful’ van James Blunt die dag en nacht overal te horen is. Tot hij zijn lot in eigen handen neemt en ‘Heroes’ van David Bowie oplegt. De gevolgen zijn niet te overzien. 

De Tijdloze van Studio Brussel is al 27 jaar lang een vaste waarde die nog weinig uitleg behoeft. De laatste dag van het jaar staat traditiegetrouw in het teken van de beste muziek aller tijden. Daarom koos Boondoggle ervoor om een stapje verder te gaan dan een klassieke ‘stem nu’ campagne en het recht op goede muziek en vrije muziekkeuze in de verf te zetten. 

Ook redactioneel wordt de campagne verder uitgedragen. Een week lang zullen Roos Van Acker en Steven Lemmens een ‘propaganda mobiel’ rondrijden in de provinciehoofdsteden om zoveel mogelijk mensen op te roepen te stemmen op De Tijdloze. Eens luisteraars digitaal gestemd hebben wordt automatisch een afbeelding van hun top 3 gegenereerd die dan op zijn beurt opnieuw gedeeld kan worden. Tussen 21 en 28 november dus zeker luisteren naar Studio Brussel en vooral niet vergeten stemmen op stubru.be.

TV-spot

Odin Saillé Creative Director at Boondoggle