Boondoggle en Renault lanceren The Silent Song Contest

Dinsdag 7 juni 2011 —

Begin 2011 selecteerde Renault, na competitie, Boondoggle als haar gloednieuwe digitale bureau. Boondoggle zal geen vertaalslag maken van offline communicatieconcepten. Boondoggle krijgt de missie om een krachtige digitale voetafdruk te creëren voor het merk Renault. Ondermeer door positieve conversaties te creëren via digitale campagnes voor de Renault-modellen.
Het eerste digitale concept dat hierbij van de band rolt, is de Silent Song Contest voor de Renault Clio.

Luidkeels meezingen met liedjes op de radio is, behalve neuspeuteren, onze favoriete bezigheid in de wagen. Vanuit deze vaststelling lanceren Boondoggle en Renault deze week de Silent Song Contest, een digitale campagne voor de Renault Clio Ice Watch.

Op de Facebook-pagina van Renault (via www.thesilentsongcontest.be) zien we een dertigtal filmpjes van mensen die het beste van zichzelf geven in een Renault Clio Ice Watch. De kijkers moeten zo snel mogelijk het juiste nummer raden en dienen daarvoor al hun lipleeskwaliteiten aan te spreken: net zoals in het echte leven hoor je de muziek namelijk niet of nauwelijks en kan je alleen maar geamuseerd kijken naar de zingende chauffeurs.

Wie juist raadt, kan nog even meegenieten van de zangkwaliteiten van de chauffeur of chauffeuse. De persoon met de beste score wint een Renault Clio uitgerust met 4 Ice Watches. Wie een nummer niet vindt, kan toch nog punten halen door het filmpje te sharen via Facebook en de hulp in te schakelen van zijn of haar Facebookvrienden.

De campagne wordt aangekondigd via bannering en werd ontwikkeld samen met MoJuice.

The Silent Song Contest

The Silent Song Contest

The Silent Song Contest