Boondoggle en VOO brengen de internetlozen op het Net

Donderdag 29 april 2010 — Internet is een deel van ons leven. Elke dag delen we foto’s, video’s en URLs via blogs of sociale media. Maar er zijn nog veel mensen, voornamelijk de oudere generatie, die geen internet hebben en dus al die sites, filmpjes en foto’s moeten missen. Internet provider VOO wil net die mensen aansporen om internet aan te schaffen. En daarvoor heeft Boondoggle een wel heel speciale manier bedacht.

IDEE:

Voo geeft iedereen die op het internet zit 1 keer de kans om een facebook foto, youtube filmpje of website te delen met iemand die geen internet heeft, je grootvader bijvoorbeeld. Hoe? Door het te sharen via de meest klassieke weg: de post.

Op share-avec-ton-grand-pere.be kies je wat je wil sharen. Is dat een website of Facebook foto? Dan maakt VOO een print en verstuurt het met de post naar het door jou opgegeven adres. Wil je liever een youtube filmpje opsturen? Geen probleem, VOO plaatst het filmpje op een ouderwetse VHS cassette en verstuurt ook dit met de post.

Als uitsmijter kan je tevens je laatste Facebook-status posten op Teletekst pagina 605 van RTL-TVI.


DUBBEL OBJECTIEF:

Eerste objectief: de internetloze senioren motiveren om zich aan te sluiten op het Net. Een website versturen met de post of een youtube filmpje opnemen op VHS is in elk geval dermate absurd dat enkele ogen alvast zullen opengaan. Om de conversie compleet te maken wordt bij elke zending een leaflet gestopt waarop alle Internetformules van VOO netjes worden uitgelegd. Alles verdwijnt tenslotte in een handgeschreven enveloppe en maakt van het geheel een uiterst gepersonaliseerde DM (opening 100% gegarandeerd!). Wie scheurt immers niet meteen een handgeschreven enveloppe open als die van je bloedeigen kleinkind komt?

Tweede objectief: VOO positioneren als sympathieke bondgenoot van jong surfend Wallonië.

De actie loopt tot 1 mei. Als je zelf iets wil sharen met je grootouders, neem dan een kijkje op www.share-avec-ton-grand-pere.be.