Boondoggle en Vredeseilanden geloven samen in de kracht van boeren.

Woensdag 5 januari 2011 — Op 14, 15 en 16 januari gaan honderden vrijwilligers de straat op om gadgets te verkopen en zo geld in te zamelen voor Vredeseilanden. Enkele maanden geleden nam Vredeseilanden Boondoggle onder de arm om de externe communicatie van Vredeseilanden te verzorgen. De nieuwe campagne voor 2011 is daar een eerste resultaat van.

Wanneer iedereen Vredeseilanden spontaan kent 'van de mannekes', koos Boondoggle ervoor om met deze campagne een belangrijke, volgende stap te zetten.

Aan de hand van 1 krachtig verhaal, 1 écht verhaal, geeft deze campagne een beeld van waar Vredeseilanden precies voor staat, wat hun doelstellingen zijn en vooral wat het effect is van die ondersteuning van Vredeseilanden.

De TV-spot vertelt het verhaal van Justin, een kippenboer uit Oost-Congo die dankzij de financiële ondersteuning van Vredeseilanden kon investeren in een broedmachine. Het gevolg van die investering is verbazend: om de 2 weken kan Justin meer dan 700 nieuwe kippen uitbroeden (zo’n 18.000 kippen per jaar). Een deel wordt rechtstreeks verkocht aan duizenden boerenfamilies uit de streek zodat deze zelf kippen kunnen kweken en verkopen. Hierdoor stijgt hun inkomen, waardoor op termijn al hun kinderen naar school kunnen gaan. Met een gemiddelde van 5 kinderen per gezin, zullen dankzij die ene broedmachine meer dan 22.000 kinderen hun schoolgeld kunnen betalen.

De spot sluit af met ‘Da’s de kracht van 1 boer en 1 broedmachine’ en roept iedereen op om ook te geloven in die kracht van boeren. En uiteraard, Vredeseilanden te steunen tijdens het campagneweekend. De spot tekent af met de baseline van Vredeseilanden, 'Boeren verdienen meer'.


  Beluister de radio spot

Geloof ook in de kracht van boeren

Vincent Jansen Boondoggle