Boondoggle en Wereldsolidariteit winnen MEDIALAAN Fairtime Award

Boondoggle en Wereldsolidariteit mochten gisteren de MEDIALAAN Fairtime Award in ontvangst nemen. Met die award beloont MEDIALAAN sociale en humanitaire organisaties voor hun creatieve campagnes.

Boondoggle won met z’n storyboard voor een tv-spot rond Cleane Kleren, een imagocampagne die mensen oproept om ‘schone’ sportkledij te kopen. Want helaas worden kleren vandaag nog té vaak in onethische omstandigheden geproduceerd, ook de kleren die onze Vlaamse producenten op de markt brengen. De spot werd uit 33 inzendingen als winnaar gekozen vanwege z’n frisse aanpak van een heel gevoelige thematiek. Het script eindigt met de pakkende boodschap: ‘U ziet graag af in sportkleren. Niemand ziet graag af voor sportkleren.’ Een boodschap waar binnenkort hopelijk elke sporter bij stilstaat wanneer hij nieuwe sportkledij koopt.

Jurylid Joeri Van Den Broeck vertelt waarom de zeskoppige jury voor Boondoggle en Wereldsolidariteit koos: "Wereldsolidariteit creëert met deze spot authenticiteit en geloofwaardigheid. Daarmee brengen ze de nodige 'stopping power' teweeg die mensen echt doet stilstaan bij de problematiek."

Voor Wereldsolidariteit is het winnen van de award niet alleen een stevig duwtje in de rug, maar heeft het ook een symbolische waarde, vertelt communicatieverantwoordelijke Jaklien Broekx: “Het was maandag – 24 april – exact 4 jaar geleden dat 1.138 kledingarbeidsters omkwamen in Bangladesh bij het instorten van het Rana Plaza gebouw, waar zij kleren stikten. Nét nu de Fairtime Award winnen, is voor ons als ngo toch een beetje een emotioneel moment.”

Wereldsolidariteit mocht een cheque van 25.000 euro mee naar huis nemen voor de productie van de spot. Daarnaast krijgt de ngo ook nog eens een gratis mediacampagne ter waarde van 250.000 euro bij VTM, Q2, Vitaya, Caz en op de online platformen van MEDIALAAN.

Benieuwd naar het resultaat? Je kan de tv-spot vanaf juni zien op de verschillende kanalen van MEDIALAAN.

Stijn Cox

Managing Partner Brand & Client Development, Boondoggle

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Boondoggle

Boondoggle is een creatief full-service communicatie en customer experience agentschap dat een zestigtal mensen tewerkstelt. Met een holistische merkenbouwers aanpak aan de basis, levert Boondoggle zowel merkstrategie als reclamecampagnes, digitale media- en marketingdiensten als innovatieve digitale producten en diensten. Het agentschap brengt vakmensen van diverse disciplines – copywriters, service designers, art directors, UX-specialisten, merkstrategen, developers, … – samen om dit mogelijk te maken.

Boondoggle beheert een portfolio van internationale en lokale klanten zoals Beobank, Luminus, Danone, Nomad Food Group, Achmea, NATO, Bancontact Payconiq Company, Stellantis Finance, BioBest, AstraSweets, Trends/Tendances, NCOI, ADESA, TWEGOS, Federale Verzekeringen en Jacqmotte . Boondoggle gelooft dat samenwerking de sleutel is tot het creëren van betekenisvolle campagnes, producten en diensten; en streeft naar een partnership met zijn klanten om hen net dat stapje verder te brengen. Together Beyond!

www.boondoggle.eu

 

Neem contact op met

Havenkant 6, bus 508 3000 Leuven Belgium

+32 486 25 92 17

[email protected]

www.boondoggle.eu