Boondoggle haalt een campagne van 13 jaar geleden van onder het stof.


“Op een dag vind je de job van je leven. En dan ben je weg natuurlijk.”

De kans is groot dat u zich deze slogan nog herinnert. Hij werd 13 jaar geleden bedacht door het reclamebureau LDV voor Jobat, dat toen nog De Personeelsgids heette, en is ondertussen deel gaan uitmaken van ons collectief geheugen. Maar in 13 jaar is op job-gebied veel veranderd. Daarom vonden Boondoggle en Liesbeth Dupon, Product Manager bij Jobat, dat het hoog tijd werd om één van de meest opmerkelijke campagnes van de jaren 90 eens op te frissen.
 
De “job van je leven” is ondertussen een relatiever begrip geworden. De tijd dat mensen een job vonden en die vervolgens tot aan hun pensioen uitoefenden, is voorbij. Vandaag kunnen we ‘verschillende jobs van ons leven’ hebben, afhankelijk van hoe ons leven verandert.

TV campagne

Dat wordt duidelijk in 2 ludieke TV-spots. In 1 spot zien we bijvoorbeeld een punker die in de jaren 90 een alternatieve platenzaak uitbaat. Hij voelt zich volledig thuis tussen de decibels. In het 2de deel van de spot zien we dezelfde man, maar dan vandaag. Een aanzienlijk contrast.

In een andere spot zien we een jonge, fitte fietskoerier in de jaren 90 zijn job duidelijk met plezier uitoefenen. In het 2de deel van de spot zien we dezelfde man, maar dan vandaag. Het is meteen duidelijk dat hij niet meer de job van zijn leven heeft. De conclusie is dan ook:

‘Op een dag heb je niet langer de job van je leven, en dan wil je weg natuurlijk’.

Digitaal

De campagne kreeg niet alleen inhoudelijk een opfrisbeurt. Ook de gekozen media werd aangepast aan de huidige tijdsgeest. Zo roepen de 2 TV spots op om naar jobat.be te surfen. Jobat en Boondoggle bedachten namelijk een heuse test om te ontdekken of jij nog wel de job van je leven hebt. Om de test te doen, moet je eerst inloggen op LinkedIn en Facebook. Vervolgens wordt een volledig persoonlijke analyse gemaakt die ludiek en tegelijk ook wel confronterend kan zijn.

Cinema stunt

Misschien herinnert u zich nog de cinema stunt van 13 jaar geleden. De zogenaamde technieker van de zaal vertelt dat dit de laatste film is die hij zal projecteren. Een volle cinemazaal gelooft hem blindelings totdat de slogan op het scherm verschijnt.

Ook deze keer lanceren Jobat en Boondoggle een cinemastunt. En opnieuw brengt een technieker zijn verhaal, al is het deze keer nog een stuk absurder.

Herkenning

Boondoggle koos bewust om zoveel mogelijk elementen van de originele campagne te hergebruiken. Zo zullen velen van ons dezelfde jingle terug herkennen. Ook Nicholas Lens, de VO stem van 13 jaar geleden, werd teruggevraagd. Zelfs de print-aanpak werd trouw overgenomen: een “voor- en na” situatie op 2 pagina’s na elkaar.

Redactioneel

De campagne krijgt ook een interessant redactioneel luik. In de jobat krant zal een rubriek “de job van je leven” verschijnen waarin BV’s vertellen over hun zoektocht naar de job van hun leven en wat precies de verandering in hun leven was die hen deed op zoek gaan naar een nieuwe job.

Media:

De totaal ingezette mediakanalen zijn: TV, Radio, Print, Cinema, Online, Redactioneel.

Beluister de radiospot 'Strandredder'

MP3 - 704 Kb

Beluister de radiospot 'Uitbater'

MP3 - 704 Kb

Jobat - Technische fiche

DOC - 24 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Boondoggle

Boondoggle is een creatief full-service communicatie en customer experience agentschap dat een zestigtal mensen tewerkstelt. Met een holistische merkenbouwers aanpak aan de basis, levert Boondoggle zowel merkstrategie als reclamecampagnes, digitale media- en marketingdiensten als innovatieve digitale producten en diensten. Het agentschap brengt vakmensen van diverse disciplines – copywriters, service designers, art directors, UX-specialisten, merkstrategen, developers, … – samen om dit mogelijk te maken.

Boondoggle beheert een portfolio van internationale en lokale klanten zoals Beobank, Luminus, Danone, Nomad Food Group, Achmea, NATO, Bancontact Payconiq Company, Stellantis Finance, BioBest, AstraSweets, Trends/Tendances, NCOI, ADESA, TWEGOS, Federale Verzekeringen en Jacqmotte . Boondoggle gelooft dat samenwerking de sleutel is tot het creëren van betekenisvolle campagnes, producten en diensten; en streeft naar een partnership met zijn klanten om hen net dat stapje verder te brengen. Together Beyond!

www.boondoggle.eu

 

Neem contact op met

Havenkant 6, bus 508 3000 Leuven Belgium

+32 486 25 92 17

stijn.cox@boondoggle.eu

www.boondoggle.eu