Boondoggle Havas en Eurostar Group lanceren ‘Track to the future’

Wist je dat de koolstofvoetafdruk van een traject Londen-Parijs met een Eurostar-trein 14 keer kleiner is dan een reis met het vliegtuig? Dat Thalys- en Eurostar-treinen in Nederland voor 100% worden aangedreven door windenergie? En dat de Eurostar Group al zijn voedselafval recycleert, zich inzet voor ecologisch verantwoorde catering en innoveert op het vlak van ecorijden? Waarschijnlijk niet. Meer nog: zelfs de meeste personeelsleden van de Eurostar Group zijn niet op de hoogte van alle initiatieven voor een duurzame toekomst. Daarom deed Eurostar Group een beroep op Boondoggle Havas om een interne communicatiecampagne te ontwikkelen. Het doel is eenvoudig: werknemers bewust maken van de positieve acties en impact van Eurostar Group, maar ook hun trots aanwakkeren en hen uitnodigen om ook in hun privéleven ecologisch verantwoord gedrag aan te nemen.

En dus lanceerde Boondoggle Havas 'Track to the future', een reeks geanimeerde video's met twee grappige vogels die de initiatieven van Eurostar Group ontdekken tijdens een reis vol verrassingen. Elke video gaat gepaard met een infographic die werknemers niet alleen laat zien hoe de Europese houding ten opzichte van duurzame ontwikkeling verandert, maar vooral hoe ze zelf vooruitgang kunnen boeken op dit vlak.

De campagne werd volledig ontworpen, geïllustreerd en geanimeerd door Boondoggle Havas. Ze wordt uitgezonden op de interne media van Eurostar Group in België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Thalys_infographic_01-food_NL.pdf

PDF - 1.6 Mb

Thalys_infographic_02-energy_NL.pdf

PDF - 903 Kb

Credits:

Client: Eurostar Group
Client team: Armelle Weber, Claire Godefroy
Account team: Charlotte Urbain, Tine Vandenberghe, Janiek Weijen
Creative Directors: Hugo Battistel, Stephane Daniel
Art director: Thierry Verdoodt
Copywriting: Tom De Vliegher, Lesley Dewilde, Benoît Menetret
Graphic design: Lea Bouissou
Motion design: Anne-Sophie Cayon, Dorien Bradt
Sound design: Cobra

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Boondoggle

Boondoggle is een creatief full-service communicatie en customer experience agentschap dat een zestigtal mensen tewerkstelt. Met een holistische merkenbouwers aanpak aan de basis, levert Boondoggle zowel merkstrategie als reclamecampagnes, digitale media- en marketingdiensten als innovatieve digitale producten en diensten. Het agentschap brengt vakmensen van diverse disciplines – copywriters, service designers, art directors, UX-specialisten, merkstrategen, developers, … – samen om dit mogelijk te maken.

Boondoggle beheert een portfolio van internationale en lokale klanten zoals Beobank, Luminus, Danone, Nomad Food Group, Achmea, NATO, Bancontact Payconiq Company, Stellantis Finance, BioBest, AstraSweets, Trends/Tendances, NCOI, ADESA, TWEGOS, Federale Verzekeringen en Jacqmotte . Boondoggle gelooft dat samenwerking de sleutel is tot het creëren van betekenisvolle campagnes, producten en diensten; en streeft naar een partnership met zijn klanten om hen net dat stapje verder te brengen. Together Beyond!

www.boondoggle.eu

 

Neem contact op met

Havenkant 6, bus 508 3000 Leuven Belgium

+32 486 25 92 17

stijn.cox@boondoggle.eu

www.boondoggle.eu