Boondoggle lanceert Boondoggle Electric

Een ecosysteem van inspirerende bedrijven ipv de klassieke 360°-satellietstructuur.

Boondoggle Electric, a future proof agency galaxy.

Volledig in lijn met hun ondertussen bekende Beyond The Promise ™ filosofie, herdefinieert Boondoggle het concept “full service” bureau. In plaats van zich te ontwikkelen tot een klassiek communicatiebureau met een 360°-structuur gebaseerd op mediakanalen, bouwt Boondoggle in snel tempo aan een vernieuwend ecosysteem van inspirerende en getalenteerde ondernemingen. Dat ecosysteem, Boondoggle Electric gedoopt, bestaat zowel uit de bestaande agentschappen Boondoggle Leuven en Boondoggle Amsterdam als uit twee gloednieuwe Boondoggle-bedrijven.

Boondoggle Bright is het eerste nieuwe bedrijf binnen Boondoggle. Het zal zich toeleggen op het bedenken en ontwikkelen van slimme ideeën die leiden tot permanente, digitale touchpoints. Touchpoints die bijdragen tot het creëren van positieve customer experiences. Branded utilities, apps & services, owned media channels,….etc die steeds belangrijker worden in het ontwikkelen van een hedendaags merk. Denk o.a aan de succesvolle iPhone-app die Boondoggle in 2010 ontwikkelde voor Kinepolis, …
Boondoggle Bright zal worden geleid door Pieter Lambrechts en Vincent Depoortere.

Ook Boondoggle Life Labs, het innovatielab van Boondoggle, groeit nu uit tot een zelfstandig bedrijf onder leiding van Jesse Wynants. De core business van Boondoggle Life Labs is het bedenken en ontwikkelen van slimme ideeën die leiden tot nieuwe produkten en zelfs merken. Denk aan de geslaagde lancering van het Tweetnotebook en het BookofFame, twee nieuwe producten waarmee LifeLabs in 2010 uitpakte en die een originele samensmelting van een digitaal (Twitter en Facebook) en een analoog product (een notebook) belichamen. Via het opzetten van een angelfund met andere bedrijven, crowdfunding en cosourcing, zal Boondoggle Life Labs de komende tijd een aantal spin-offs creëren die voortvloeien uit de ideeën van de LifeLabbers van het eerste uur.

De bestaande agentschappen Boondoggle Leuven en Boondoggle Amsterdam zullen de komende jaren als geïntegreerde communicatiebureaus blijven excelleren in het bedenken en ontwikkelen van slimme communicatie-campagnes en -concepten.

Alle Boondoggle-bedrijven samen vormen voortaan Boondoggle Electric: een ecosysteem van onafhankelijke, inspirerende bedrijven die zoveel meer voor merken & consumenten kunnen betekenen omdat ze elk op hun eigen manier relevantie, excitement en word of mouth creëren. In plaats van een klassieke 360°-structuur gebaseerd op louter communicatie- en media-expertises, werkt Boondoggle dus aan een ambitieuze bedrijfsstructuur die er nadrukkelijk op gericht is een veel breder terrein te bestrijken dan communicatie alleen. Een logische stap in een snel veranderend landschap. Een future proof agency galaxy.

In de loop van 2011 zullen nog een aantal nieuwe initiatieven binnen Boondoggle Electric worden aangekondigd.
 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Boondoggle

Boondoggle is een creatief full-service communicatie en customer experience agentschap dat een zestigtal mensen tewerkstelt. Met een holistische merkenbouwers aanpak aan de basis, levert Boondoggle zowel merkstrategie als reclamecampagnes, digitale media- en marketingdiensten als innovatieve digitale producten en diensten. Het agentschap brengt vakmensen van diverse disciplines – copywriters, service designers, art directors, UX-specialisten, merkstrategen, developers, … – samen om dit mogelijk te maken.

Boondoggle beheert een portfolio van internationale en lokale klanten zoals Beobank, Luminus, Danone, Nomad Food Group, Achmea, NATO, Bancontact Payconiq Company, Stellantis Finance, BioBest, AstraSweets, Trends/Tendances, NCOI, ADESA, TWEGOS, Federale Verzekeringen en Jacqmotte . Boondoggle gelooft dat samenwerking de sleutel is tot het creëren van betekenisvolle campagnes, producten en diensten; en streeft naar een partnership met zijn klanten om hen net dat stapje verder te brengen. Together Beyond!

www.boondoggle.eu

 

Neem contact op met

Havenkant 6, bus 508 3000 Leuven Belgium

+32 486 25 92 17

[email protected]

www.boondoggle.eu