Boondoggle maakt lancerings-campagne voor Cobra.be, de nieuwe cultuursite van de VRT

De website Klara.be wordt op 29 januari definitief omgedoopt tot Cobra.be. Vanaf dan vindt u op Klara.be alleen nog informatie over de programma's van de gelijknamige radiozender, terwijl Cobra.be u een bijzonder ruime selectie biedt uit het VRT-cultuurnieuws, aangevuld met eigen, exclusieve reportages en rubrieken, een cultuuragenda en pareltjes uit het VRT-archief.

Boondoggle lanceert de nieuwe cultuursite van de VRT op een unieke manier: het bureau laat bijzonder interessante kunstenaars totaal oninteressante dingen doen. Zo zien we in een tv-spot Panamarenko een biefstuk bakken. Hij staat voor het fornuis, verschuift een bord, kijkt rond en wacht tot het vlees gaar is. Boodschap: “En als Panamarenko wél iets interessants doet, maak je het mee op Cobra.be. De nieuwe cultuursite van de VRT.”

Ook in de andere tv-spots zien we bekende kunstenaars tijdens behoorlijk banale activiteiten: Dimitri Verhulst staat te tanken, Jan De Cock blaast de bladeren in zijn tuin bijeen en Marie Vinck geeft haar planten water.

In de radiocampagne bestelt Dimitri Verhulst een pizza en geeft Wouter Deprez de meterstand van z'n waterverbruik door. De advertenties tonen - opnieuw - Panamarenko die een steak bakt en Annelies Verbeke die haar teennagels knipt.

Het digitale onderdeel van de campagne is al even opmerkelijk. Tom Lanoye, Annelies Verbeke, Gilda De Bal en Vic De Wachter zetten zich speciaal voor Cobra.be aan het twitteren, maar posten alleen tweets over hun meest oninteressante activiteiten. En als ze wél iets interessants doen, maak je het mee op Cobra.be. To top it all off staat er nog een viral op YouTube met als titel: 'Panamarenko bakt een steak'. De film duurt bijna 7 minuten en is al die tijd volstrekt oninteressant.

Credits

Client: VRT
Contacts Client: Peter Claes, Els De Baets
Agency: Boondoggle
Creative Directors: Stef Selfslagh, Vincent Jansen
Creative Team: Johan Van Oeckel, Bart Van Goethem
Creative Team Radio: Johan Van Oeckel, Bart Van Goethem, Lies De Mol
Strategic Planner: Peter Verbiest
Client Services Director: Inge Vander Velpen
Account Manager: Toon De Baere
Multimedia Development: Jeroen Jansen, Bart De Coster
Film Production Company: L.A. Initials
Film Director: Kurt Maes
Film Producer: Lies Muys
Photography: Britt Guns
Radio Production: VRT

Online---Banners.zip

ZIP - 5.3 Mb

Online---Twitter.zip

ZIP - 1.0 Mb

Print---Annelies-Verbeke.pdf

PDF - 77 Kb

Print---Panamarenko.pdf

PDF - 78 Kb

Radio---Spot-1.mp3

MP3 - 1.2 Mb

Radio---Spot-2.mp3

MP3 - 1.3 Mb

Radio---Spot-3.mp3

MP3 - 1.3 Mb

TV---Stills.zip

ZIP - 13 Mb

Els De Baets

Marketing Manager, VRT

Stef Selfslagh

creative director, Boondoggle

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Boondoggle

Boondoggle is een creatief full-service communicatie en customer experience agentschap dat een zestigtal mensen tewerkstelt. Met een holistische merkenbouwers aanpak aan de basis, levert Boondoggle zowel merkstrategie als reclamecampagnes, digitale media- en marketingdiensten als innovatieve digitale producten en diensten. Het agentschap brengt vakmensen van diverse disciplines – copywriters, service designers, art directors, UX-specialisten, merkstrategen, developers, … – samen om dit mogelijk te maken.

Boondoggle beheert een portfolio van internationale en lokale klanten zoals Beobank, Luminus, Danone, Nomad Food Group, Achmea, NATO, Bancontact Payconiq Company, Stellantis Finance, BioBest, AstraSweets, Trends/Tendances, NCOI, ADESA, TWEGOS, Federale Verzekeringen en Jacqmotte . Boondoggle gelooft dat samenwerking de sleutel is tot het creëren van betekenisvolle campagnes, producten en diensten; en streeft naar een partnership met zijn klanten om hen net dat stapje verder te brengen. Together Beyond!

www.boondoggle.eu

 

Neem contact op met

Havenkant 6, bus 508 3000 Leuven Belgium

+32 486 25 92 17

stijn.cox@boondoggle.eu

www.boondoggle.eu