Boondoggle maakt voor Vredeseilanden een campagne voor 2050

Donderdag 9 januari 2014 — Kindjes maken is leuk. Dat hebben we duidelijk goed begrepen want in 2050 zullen er zo'n negen miljard mensen rondlopen op onze planeet. Da's twee miljard meer dan vandaag. En willen we tegen dan nog genoeg voedsel voorzien voor iedereen, dan moeten we de komende 40 jaar evenveel voedsel produceren als de voorbije 8000 jaar samen. Dringend tijd voor actie dus.

In ontwikkelde landen moet de focus liggen op het terugdringen van het consumptiepatroon en op een meer milieuvriendelijke landbouw. In het Zuiden moet geïnvesteerd worden in boeren, boerinnen en hun organisaties om op een duurzame manier aan landbouw te gaan doen. Alleen zo zal er voldoende voedsel geproduceerd kunnen worden om de bevolking wereldwijd te kunnen voeden zonder het milieu te schaden.

Met de campagne 'Reserveer je diner in 2050' heeft Boondoggle voor Vredeseilanden een voelbare manier gevonden om deze problematiek relevant te maken voor een grote groep mensen. Want wie wil nu niet meer uit eten gaan met vrienden? Via Facebook kan je jouw gezelschap uitnodigen voor een etentje in 1 van de 40 deelnemende toprestaurants waaronder 'Hertog Jan' van Chef Gert De Mangeleer en ‘Luzine’ van Jeroen Meus.

De symbolische prijs die jij betaalt voor jouw reservatie in 2050, wordt geïnvesteerd in duurzame landbouw. Some lucky bastards maken zelfs kans om nu al beloond te worden voor hun goede gedrag, want de bekende VTM kok Giovani Oosters geeft een etentje weg in zijn restaurant 'Vous Lé Vous'.