Boondoggle stapt in de wereld van entertainment

Boondoggle Electric verwelkomt vanaf 15 februari een nieuw project. Hans Kerkhoff en Raoul Maris starten ‘Gelotology’ op. Een onafhankelijk bedrijf dat gespecialiseerd is in het schrijven en bedenken van comedy projecten. Boondoggle Electric, het ecosysteem van inspirerende bedrijven dat in 2011 werd opgericht, richt voortaan dus ook haar pijlen op de wereld van entertainment.

Van reclame naar entertainment

“Boondoggle Electric bevat een bijzondere poel van disciplines.”, zegt Pieter Goiris. “Reclame, technologie, content,  tools, service, etc. Het heeft als doel bedrijven samen te brengen en elkaar te inspireren met nieuwe vormen van creativiteit. In lijn met onze Beyond The Promise filosofie geloven we heel sterk dat entertainment veel kan betekenen als inspiratiebron voor de hele Electric familie. Op die manier verrijken we ons aanbod voor merken én mensen. Hans en Raoul zijn voor Boondoggle de geknipte talenten om dit idee succesvol in de praktijk om te zetten. Voor zowel Boondoggle Electric klanten, als Gelotology klanten.”

 “We hebben altijd met heel veel plezier reclamecampagnes gemaakt.”, legt Hans uit. “Zowel vanuit de rol van creatief team als vanuit de rol van creatief directeurs. Dat humor een duidelijke rode draad is in de reclamecampagnes die we ontwikkelden, is geen toeval. Al jaren hebben we een zwak voor comedy in de breedste zin van het woord: van TV sitcoms tot luisterspelen tot zelfs comedy in productdesign. Allerlei gebieden waar je als reclamecreatief wel eens van proeft, maar nooit volledig in kan springen. En daar willen we nu verandering in brengen.”

Comedy schrijven en maken

Gelotology wordt een comedyfabriek die steunt op 2 pijlers: geschreven comedy en comedy in design. “Door 6 jaar als copywritersduo samen te werken en elk script maniakaal te finetunen, zijn we klaar om onze pen op andere domeinen te gaan gebruiken”, zegt Raoul. “Dat mag heel breed gaan. We zijn nu volop bezig met het ontwikkelen van een aantal sitcom en radioconcepten, maar we willen ook werken  voor een kleiner publiek. Als het project een flinke dosis humor vraagt, kan je er zeker mee terecht bij ons.”

Daarnaast heeft het duo ook bijzonder veel zin om ook dingen echt te gaan ontwikkelen. “Ook hier houden we ons vizier bewust zo breed mogelijk”, zegt, Raoul. “Als we een idee bedenken voor een kapstok die mensen een grote glimlach bezorgt, dan zullen we die zeker proberen op de markt te brengen. Maar dat kan evengoed een bordspel of een applicatie zijn.”

Technologie is hierbij een belangrijke inspiratiebron voor het duo. “Dit is het tijdperk van physical computing, 3D printing, open source elektronica.”, zegt Hans, “maar technologie wordt vaak enkel geassocieerd met slimme applicaties en producten. WiFi weegschalen, slimme koelkasten, noem maar op. Het wordt zelden gebruikt om ook te entertainen. En dat is jammer. Want de mogelijkheden zijn eindeloos.”

Moeilijke naam

“Gelotology is niet de meest eenvoudige naam om te onthouden”, legt Hans uit. “Om nog maar te zwijgen over het uitspreken ervan. Het komt van het Griekse woord gelos, wat ‘lach’ betekent. Gelotology is de wetenschap van de lach en de effecten die het heeft op het menselijk lichaam. Die betekenis vonden we zodanig passen bij ons bedrijf dat we de rest er graag bij nemen. Bovendien wist in 2007 ook niemand wat nu eigenlijk een ‘Boondoggle’ was. En dat is ook goed gekomen”.

Opvolging

Gelotology zal samen met Boondoggle veel projecten ontwikkelen, maar Hans en Raoul zullen niet langer als Creatief Directeurs door het leven gaan.

Boondoggle maakt dan uiteraard ook volop werk van de vervanging van Hans en Raoul. Op 15 februari start Odin Saillé (25) als creatief directeur bij het Leuvense bureau. Saillé studeerde in 2009 af aan Sint-Lucas in Gent en werkte een tijd lang bij Base Design in New York. Daarna werkte hij als designer voor Famous en art director voor Satisfaction. In 2011 vertrok hij naar Boondoggle Amsterdam, waar hij mee aan de wieg stond van award winning campagnes voor o.m. Heinz, Cordaid Microkrediet, het Nederlandse Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (de Internetpillen-campagne), en de Koninklijke Tennisbond van Nederland.

Na een korte, maar leerrijke tussenstop bij XXS in Amsterdam, is Saillé nu klaar om opnieuw het mooie weer te maken bij Boondoggle. “Odin is een uitstekende conceptdenker met digitale genen en een flinke dosis karakteriële eigenzinnigheid”, zegt Stef Selfslagh. “Bovendien is hij nog jong genoeg om creatief directeur te worden. We hebben bij Boondoggle uitstekende en zeer ervaren creatieve teams, Odin zal hen op gepaste wijze uitdagen en inspireren.” Boondoggle is op dit moment overigens nog in gesprek met andere kandidaat creatief directeurs. “We willen opnieuw een CD-team”, zegt Selfslagh. “Niet omdat dat moet, wel omdat we geloven in complimentariteit.“

Hans Kerkhoff

Gelotology

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Boondoggle

Boondoggle is een creatief full-service communicatie en customer experience agentschap dat een zestigtal mensen tewerkstelt. Met een holistische merkenbouwers aanpak aan de basis, levert Boondoggle zowel merkstrategie als reclamecampagnes, digitale media- en marketingdiensten als innovatieve digitale producten en diensten. Het agentschap brengt vakmensen van diverse disciplines – copywriters, service designers, art directors, UX-specialisten, merkstrategen, developers, … – samen om dit mogelijk te maken.

Boondoggle beheert een portfolio van internationale en lokale klanten zoals Beobank, Luminus, Danone, Nomad Food Group, Achmea, NATO, Bancontact Payconiq Company, Stellantis Finance, BioBest, AstraSweets, Trends/Tendances, NCOI, ADESA, TWEGOS, Federale Verzekeringen en Jacqmotte . Boondoggle gelooft dat samenwerking de sleutel is tot het creëren van betekenisvolle campagnes, producten en diensten; en streeft naar een partnership met zijn klanten om hen net dat stapje verder te brengen. Together Beyond!

www.boondoggle.eu

 

Neem contact op met

Havenkant 6, bus 508 3000 Leuven Belgium

+32 486 25 92 17

stijn.cox@boondoggle.eu

www.boondoggle.eu