Boondoggle toont het uniform als symbool voor gendergelijkheid voor Defensie

Woensdag 25 oktober 2017 — In de nieuwe campagne die gericht is op een vrouwelijk publiek tonen Defensie en Boondoggle een onverwacht symbool voor gendergelijkheid: het militaire uniform.

Je kan het dagelijks dragen van een uniform beschouwen als conformistisch, of zelfs saai, maar voor de vrouwelijke medewerkers van Defensie betekent het dragen van eenzelfde uniform als hun mannelijke collega’s ook dat zij gelijkwaardig behandeld en beschouwd worden.

Vandaag maken vrouwen 8% uit van de werknemers van Defensie in België.

Het is inderdaad zo dat de meeste vrouwen Defensie beschouwen als een mannenbastion. En dat is dan ook de grootste reden voor hen om niet te solliciteren bij Defensie. Met deze campagne wil Boondoggle die perceptie bijsturen en jonge vrouwen tonen dat Defensie in feite in de eerste plaats een werkgever is die iedereen gelijk behandelt en gelijke kansen geeft. Defensie heeft zo aandacht voor het talent van ieder individu ongeacht het geslacht.

Naast deze algemene campagne ter promotie van Defensie als interessante werkgever voor vrouwen ontwikkelde Boondoggle nog een campagne voor de rekruteringsdag, die op 31 oktober plaatsvindt te Heverlee en waar vrouwen in de kijker worden gezet.

Beide campagnes bestaan uit online video’s, DOOH, posts op social media en banners. De campagnes lopen van 16 oktober tot en met 30 oktober.

Boondoggle won eerder dit jaar de competitie om voor Defensie de imago- en rekruteringscampagnes te verzorgen.

#LadiesAtDefence

Vrouwen bij Defensie

Stijn Cox Managing Partner Brand & Client Development at Boondoggle