Boondoggle toont het uniform als symbool voor gendergelijkheid voor Defensie

In de nieuwe campagne die gericht is op een vrouwelijk publiek tonen Defensie en Boondoggle een onverwacht symbool voor gendergelijkheid: het militaire uniform.

Je kan het dagelijks dragen van een uniform beschouwen als conformistisch, of zelfs saai, maar voor de vrouwelijke medewerkers van Defensie betekent het dragen van eenzelfde uniform als hun mannelijke collega’s ook dat zij gelijkwaardig behandeld en beschouwd worden.

Vandaag maken vrouwen 8% uit van de werknemers van Defensie in België.

Het is inderdaad zo dat de meeste vrouwen Defensie beschouwen als een mannenbastion. En dat is dan ook de grootste reden voor hen om niet te solliciteren bij Defensie. Met deze campagne wil Boondoggle die perceptie bijsturen en jonge vrouwen tonen dat Defensie in feite in de eerste plaats een werkgever is die iedereen gelijk behandelt en gelijke kansen geeft. Defensie heeft zo aandacht voor het talent van ieder individu ongeacht het geslacht.

Naast deze algemene campagne ter promotie van Defensie als interessante werkgever voor vrouwen ontwikkelde Boondoggle nog een campagne voor de rekruteringsdag, die op 31 oktober plaatsvindt te Heverlee en waar vrouwen in de kijker worden gezet.

Beide campagnes bestaan uit online video’s, DOOH, posts op social media en banners. De campagnes lopen van 16 oktober tot en met 30 oktober.

Boondoggle won eerder dit jaar de competitie om voor Defensie de imago- en rekruteringscampagnes te verzorgen.

Credits

PDF - 26 Kb

Stijn Cox

Managing Partner Brand & Client Development, Boondoggle

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Boondoggle

Boondoggle is een creatief full-service communicatie en customer experience agentschap dat een zestigtal mensen tewerkstelt. Met een holistische merkenbouwers aanpak aan de basis, levert Boondoggle zowel merkstrategie als reclamecampagnes, digitale media- en marketingdiensten als innovatieve digitale producten en diensten. Het agentschap brengt vakmensen van diverse disciplines – copywriters, service designers, art directors, UX-specialisten, merkstrategen, developers, … – samen om dit mogelijk te maken.

Boondoggle beheert een portfolio van internationale en lokale klanten zoals Beobank, Luminus, Danone, Nomad Food Group, Achmea, NATO, Bancontact Payconiq Company, Stellantis Finance, BioBest, AstraSweets, Trends/Tendances, NCOI, ADESA, TWEGOS, Federale Verzekeringen en Jacqmotte . Boondoggle gelooft dat samenwerking de sleutel is tot het creëren van betekenisvolle campagnes, producten en diensten; en streeft naar een partnership met zijn klanten om hen net dat stapje verder te brengen. Together Beyond!

www.boondoggle.eu

 

Neem contact op met

Havenkant 6, bus 508 3000 Leuven Belgium

+32 486 25 92 17

stijn.cox@boondoggle.eu

www.boondoggle.eu