Boondoggle verandert (beep)Bank in Belfius Bank

Als een bank die zwaar onder vuur ligt, beslist om van naam te veranderen, dan mag dat op heel wat kritiek rekenen. Boondoggle maakte een naamgevingscampagne die met een relatief beperkt budget die kritiek onderkent en zelfs rechtstreeks uitspeelt.

Het doel was duidelijk: op één maand tijd de nieuwe naam van Dexia Bank op de kaart zetten. En tegelijkertijd de klanten gerust stellen dat hun bank - waar ze trouwens volgens onderzoek tevreden over zijn - in sé dezelfde bank blijft. De nieuwe naam moet voor hen een logische, volgende stap zijn omdat Dexia Bank België enkele maanden geleden de navelstreng met de Dexia groep heeft doorgeknipt. En bij die nieuwe start hoort dus een nieuwe naam. 

Bank van m’n (beep).
De nieuwe naam werd niet zonder humor gecommuniceerd. In de openingsadvertentie en –radiospot wordt onomwonden toegegeven dat de bank al heel wat weinig flatterende namen naar het hoofd heeft geslingerd gekregen, maar dat die toch moeilijk in aanmerking konden komen voor de nieuwe naam. Die zelfrelativering werd in de eerste week van de campagne met succes uitgespeeld.
 
Patat wordt puree.
De campagne werd bewust sober gehouden; geen dure tv-spots maar korte, grappige tv-billboards . “Patat wordt puree, Dexia Bank wordt Belfius Bank”, klinkt het in de buurt van publiekstrekker Dagelijkse Kost. En in plaats van dure enkele of dubbele pagina’s werd voor sobere halvepagina-advertenties gekozen die rechttoe-rechtaan communiceren over de naamsverandering. Verder werden zoveel mogelijk bankkanalen ingezet om de eigen klanten te bereiken en zo de kosten te beperken. 
 
Slim adverteren.
Eén van de drie basiswaarden van Belfius Bank is, naast maatschappelijk engagement en heldere communicatie, de lokale verankering van de bank. Met een netwerk van 800 kantoren kan je dit natuurlijk claimen.
Om die nabijheid in de verf te zetten werd een unieke, lokale advertentiecampagne uitgewerkt. Door advertenties te kopen in de bladen van de lokale cultuur- en sportverenigingen, richt Belfius Bank zich rechtstreeks tot z’n cliënten en steunt het tegelijkertijd het rijke lokale verenigingsleven in ons land. Online wordt via ‘location based banners’ de naamsverandering concreet gemaakt  en het dichtstbijzijnde Belfius-kantoor op een Google Map aangeduid.
 
De toekomstige communicatie.
Op langere termijn zal het engagement van de bank verder ingevuld worden. Een goed voorbeeld hiervan is wat we vorig jaar met het Dexia New Family Plan hebben gedaan. In de toekomst zullen nieuwe projecten met een groot maatschappelijk belang gecommuniceerd worden. Ze zullen de relevantie van de bank in de verf zetten en de nodige toegevoegde waarde voor de klanten creëren.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  


Media

RADIOSPOT
   Beluister de 'Beep Belfius' spot


BANNERS
   Bekijk de 'scheldtekens' banner
   Bekijk de location based banner


ADVERTENTIES
   Bekijk de 'Minder mooie namen' advertentie
   Bekijk de 'Bankkantoor in uw buurt' advertentie
   Bekijk de 'Lokale' advertentie


OUTDOOR & POS 
   Bekijk de abribus
   Bekijk de lichtbak
   Bekijk de geldautomaat


TV BILLBOARDS
   Bekijk de 'Dagelijkse Kost' spot
   Bekijk de 'Klara4Kids' spot
   Bekijk de 'Huizenjacht' spot

Technische-Fiche---Belfius-Campagne.doc

DOC - 26 Kb

Radiospot 'BeepBelfius'

MP3 - 477 Kb

Location based banner

PDF - 375 Kb

Advertentie - Minder mooie namen

PDF - 1.3 Mb

Advertentie - Bankkantoor in uw buurt

PDF - 817 Kb

Advertentie - Lokaal

PDF - 150 Kb

Outdoor - Abribus

PDF - 1.0 Mb

POS - Lichtbak

PDF - 4.3 Mb

POS - Geldautomaat

PDF - 5.6 Mb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Boondoggle

Boondoggle is een creatief full-service communicatie en customer experience agentschap dat een zestigtal mensen tewerkstelt. Met een holistische merkenbouwers aanpak aan de basis, levert Boondoggle zowel merkstrategie als reclamecampagnes, digitale media- en marketingdiensten als innovatieve digitale producten en diensten. Het agentschap brengt vakmensen van diverse disciplines – copywriters, service designers, art directors, UX-specialisten, merkstrategen, developers, … – samen om dit mogelijk te maken.

Boondoggle beheert een portfolio van internationale en lokale klanten zoals Beobank, Luminus, Danone, Nomad Food Group, Achmea, NATO, Bancontact Payconiq Company, Stellantis Finance, BioBest, AstraSweets, Trends/Tendances, NCOI, ADESA, TWEGOS, Federale Verzekeringen en Jacqmotte . Boondoggle gelooft dat samenwerking de sleutel is tot het creëren van betekenisvolle campagnes, producten en diensten; en streeft naar een partnership met zijn klanten om hen net dat stapje verder te brengen. Together Beyond!

www.boondoggle.eu

 

Neem contact op met

Havenkant 6, bus 508 3000 Leuven Belgium

+32 486 25 92 17

stijn.cox@boondoggle.eu

www.boondoggle.eu