Boondoggle voert kledingcontrole in op sport events

We verwachten allemaal dat onze topsporters clean zijn. Maar onze sportkleren controleren we niet. Nochtans is de meeste sportkledij gemaakt in onveilige fabrieken in Cambodja, Indonesië of Bangladesh, door naaisters die lange dagen werken voor een hongerloon.

Om de sportieve Vlaming hiervan bewust te maken bedacht Boondoggle een opvallende actie in opdracht van Wereldsolidariteit. Tijdens de Ronde van Vlaanderen Cyclo werd geen doping- maar de allereerste shirtcontrole ter wereld gehouden. Elke gecontroleerde deelnemer kreeg de harde waarheid te horen over de productie-omstandigheden waarin zijn wielertruitje gemaakt werd. Zelfs vice-eersteminister Kris Peeters moest eraan geloven. Ook tijdens de zomer zal "Wereldsolidariteit" aanwezig zijn op allerhande sportevenementen om shirtcontroles uit te voeren.

Met de actie roept Wereldsolidariteit op om net zoals Ronde-winnaar Philippe Gilbert de petitie te tekenen voor cleane kleren. Hiermee kan er druk uitgeoefend worden op sportmerken om kledingarbeidsters in Azië een leefbaar loon en menswaardige werkomstandigheden te bieden.

Credits

PDF - 24 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Boondoggle

Boondoggle is een creatief full-service communicatie en customer experience agentschap dat een zestigtal mensen tewerkstelt. Met een holistische merkenbouwers aanpak aan de basis, levert Boondoggle zowel merkstrategie als reclamecampagnes, digitale media- en marketingdiensten als innovatieve digitale producten en diensten. Het agentschap brengt vakmensen van diverse disciplines – copywriters, service designers, art directors, UX-specialisten, merkstrategen, developers, … – samen om dit mogelijk te maken.

Boondoggle beheert een portfolio van internationale en lokale klanten zoals Beobank, Luminus, Danone, Nomad Food Group, Achmea, NATO, Bancontact Payconiq Company, Stellantis Finance, BioBest, AstraSweets, Trends/Tendances, NCOI, ADESA, TWEGOS, Federale Verzekeringen en Jacqmotte . Boondoggle gelooft dat samenwerking de sleutel is tot het creëren van betekenisvolle campagnes, producten en diensten; en streeft naar een partnership met zijn klanten om hen net dat stapje verder te brengen. Together Beyond!

www.boondoggle.eu

 

Neem contact op met

Havenkant 6, bus 508 3000 Leuven Belgium

+32 486 25 92 17

stijn.cox@boondoggle.eu

www.boondoggle.eu