Boondoggle wint Gouden en 2 Zilveren Leeuwen voor Kai Mook op het reclamefestival van Cannes

Vrijdag 25 juni 2010 — Op het bekende en grootste reclamefestival wint Boondoggle in de eerste dagen reeds een gouden en twee zilveren leeuwen voor de bekende Kai Mook campagne in de categorieën Direct en PR. De campagne scoorde eerder ook al sterk nationaal (ccb awards) en Internationaal (New York, Amsterdam,…).

De campagne in het kort.

Met de  nakende geboorte van een baby olifantje in de Zoo Antwerpen in het vooruitzicht namen KMDA (Zoo Antwerpen) en Boondoggle de hele Belgische bevolking op sleeptouw. En dit aan de hand van een digitaal platform www.baby-olifant.be waarop je dag per dag de olifanten-zwangerschap kon volgen. De eerste echografie van de zwangere olifant verscheen erop, maar we projecteerden deze ook meer dan levensgroot in de grootste Belgische steden. De mensen kregen meeslepende verhalen van de verzorgers te zien, konden zich inschrijven voor updates over de zwangerschap, mochten mee een naam zoeken en zo bereidden we hen geleidelijk aan voor op de ultieme climax, de live stream van de geboorte, nooit eerder vertoond en meteen een stukje digitale geschiedenis.

Het resultaat mocht er wezen: 8.500 naamsuggesties, 41.000 inschrijvingen voor updates, 850.000 unieke bezoekers op www. baby-olifant.be, massale lokale en international persaandacht, 560.000 mensen die online de geboorte volgden, 1.2 million sitebezoeken in het weekend van de geboorte, 5.000 mensen die het online geboorteregister ondertekenden, 22.000 blogcommentare in het geboorteweekend. En vooral : de Zoo Antwerpen mocht in 2009 300.000 visitors meer (waarvan 200.000 betalende) verwelkomen dan in 2008.

BABY K-CANNES-PR_MPG LIONS.mpg

Pieter Goiris Boondoggle