Brouwerij Haacht en Boondoggle verbannen jeugdig taalgebruik

Ommegang van Keizer Karel is verboden voor -35 jarigen. Echter, leeftijd alleen garandeert niets: zowel + als -35 jarigen gebruiken nog al te vaak ‘jongerenwoorden’. Om hen toch de kans te geven van een Ommegang te genieten werd ‘de Slok’ gelanceerd, maar natuurlijk enkel voor zij die hun jeugdig taalgebruik definitief opgeven.

Ommegang van Keizer Karel is een speciaalbier dat op z’n best is als ook de drinker al een beetje heeft kunnen rijpen: daarom is het verboden voor -35 jarigen. Deze selectie op basis van leeftijd blijkt niet altijd sluitend te zijn:

Veel + 35 jarigen gebruiken nog al te vaak ‘jongerenwoorden’ zoals kids, vet, chillen, yolo,… wat duidelijk geen eigenschap van een ervaren levensgenieter is.
anderzijds hebben veel -35 jarigen dit taalgebruik al verbannen en mogen ze dus wel degelijk al van een Ommegang genieten.

Om dit te verhelpen werd “De Slok” gecreëerd: een uniek klein glaasje om met mondjesmaat van een Ommegang te genieten. Maar om zo’n Slok te verdienen moeten ze wel onrijp taalgebruik afzweren: via radiospots en interactieve internetbanners wordt opgeroepen om op www.keizerkarel.be foute turbowoorden te verbannen naar de NIET-lijst.

Op de Facebook pagina (www.facebook.com/biereommegangbier) wordt trouwens regelmatig een update gegeven van de woorden die nooit over de lippen van rijpe Keizer-Kareldrinkers zouden mogen komen.

De actie loopt tot 14 oktober waarna een jury van rijpe experts het allerfoutste woord uit de NIET-lijst zal kiezen. Een weloverwogen, rijpe keuze van een stukje stuitende onrijpheid.

 

Radiospot 'Klinkt goed'

MP3 - 937 Kb

Radiospot 'Leeftijd garandeert niets'

MP3 - 938 Kb

Technische fiche

DOC - 26 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Boondoggle

Boondoggle is een creatief full-service communicatie en customer experience agentschap dat een zestigtal mensen tewerkstelt. Met een holistische merkenbouwers aanpak aan de basis, levert Boondoggle zowel merkstrategie als reclamecampagnes, digitale media- en marketingdiensten als innovatieve digitale producten en diensten. Het agentschap brengt vakmensen van diverse disciplines – copywriters, service designers, art directors, UX-specialisten, merkstrategen, developers, … – samen om dit mogelijk te maken.

Boondoggle beheert een portfolio van internationale en lokale klanten zoals Beobank, Luminus, Danone, Nomad Food Group, Achmea, NATO, Bancontact Payconiq Company, Stellantis Finance, BioBest, AstraSweets, Trends/Tendances, NCOI, ADESA, TWEGOS, Federale Verzekeringen en Jacqmotte . Boondoggle gelooft dat samenwerking de sleutel is tot het creëren van betekenisvolle campagnes, producten en diensten; en streeft naar een partnership met zijn klanten om hen net dat stapje verder te brengen. Together Beyond!

www.boondoggle.eu

 

Neem contact op met

Havenkant 6, bus 508 3000 Leuven Belgium

+32 486 25 92 17

stijn.cox@boondoggle.eu

www.boondoggle.eu