Brouwerij Haacht en Boondoggle verbannen jeugdig taalgebruik

Donderdag 3 oktober 2013 — Ommegang van Keizer Karel is verboden voor -35 jarigen. Echter, leeftijd alleen garandeert niets: zowel + als -35 jarigen gebruiken nog al te vaak ‘jongerenwoorden’. Om hen toch de kans te geven van een Ommegang te genieten werd ‘de Slok’ gelanceerd, maar natuurlijk enkel voor zij die hun jeugdig taalgebruik definitief opgeven.

Ommegang van Keizer Karel is een speciaalbier dat op z’n best is als ook de drinker al een beetje heeft kunnen rijpen: daarom is het verboden voor -35 jarigen. Deze selectie op basis van leeftijd blijkt niet altijd sluitend te zijn:

Veel + 35 jarigen gebruiken nog al te vaak ‘jongerenwoorden’ zoals kids, vet, chillen, yolo,… wat duidelijk geen eigenschap van een ervaren levensgenieter is.
anderzijds hebben veel -35 jarigen dit taalgebruik al verbannen en mogen ze dus wel degelijk al van een Ommegang genieten.

Om dit te verhelpen werd “De Slok” gecreëerd: een uniek klein glaasje om met mondjesmaat van een Ommegang te genieten. Maar om zo’n Slok te verdienen moeten ze wel onrijp taalgebruik afzweren: via radiospots en interactieve internetbanners wordt opgeroepen om op www.keizerkarel.be foute turbowoorden te verbannen naar de NIET-lijst.

Op de Facebook pagina (www.facebook.com/biereommegangbier) wordt trouwens regelmatig een update gegeven van de woorden die nooit over de lippen van rijpe Keizer-Kareldrinkers zouden mogen komen.

De actie loopt tot 14 oktober waarna een jury van rijpe experts het allerfoutste woord uit de NIET-lijst zal kiezen. Een weloverwogen, rijpe keuze van een stukje stuitende onrijpheid.

 

Niels Schreyers Boondoggle