Brouwerij Haacht en Boondoggle verbieden Keizer Karel bier voor -35 jarigen.

Maandag 4 juni 2012 — Keizer Karel-bier is geen gewoon bier. Het is een speciaalbier dat op z’n best is als ook de drinker al een beetje heeft kunnen rijpen. De nieuwe slogan van Keizer Karel luidt dan ook: Voor levensgenieters met levenservaring.

Verboden voor -35 jarigen

Om duidelijk te maken dat Keizer Karel een heel kwalitatief bier is en het drinken dus een zekere levenservaring vereist, lanceert Brouwerij Haacht een bijzonder opvallende campagne waarin de minimumleeftijd voor het drinken van een Keizer Karel werd opgetrokken van 18 jaar naar 35 jaar. Ben je 25? Dan mag je nog steeds je Keizer Karel bestellen. Je moet dan gewoon eerst even bewijzen dat je genoeg levenservaring hebt. De volledige campagne wordt opgevat met het nodige gevoel voor humor, zo blijkt uit de reeks radiospots.

Cijferslot

In één van de spots wordt gesuggereerd dat er een groot slot op elk flesje Keizer Karel zal zitten. En dat blijkt nog waar te zijn ook. Wie afgelopen weekend in de deelnemende cafés een Keizer Karel bestelde, kreeg er één gratis. En er zat effectief een groot ‘drinking lock’ op.
Om het slot te openen, moest je eerst de bijhorende vraag goed beantwoorden. Een vraag die op een ludieke manier testte of je wel écht genoeg levenservaring hebt om Keizer Karel te drinken. Bijvoorbeeld:  “In welk jaar won Abba voor het eerst het Songfestival?” Het antwoord op de vraag was tevens de code om het slot te openen. De actie wordt herhaald in het weekend van 8, 9 en 10 juni.

Keizerkarel.be

In totaal zullen 5.000 drinking locks verspreid worden. Wie de deelnemende cafés wil ontdekken, kan gewoon even surfen naar www.keizerkarel.be. Opgelet, ook op de website werd de juridische 18+ leeftijdscheck ook opgetrokken naar 35+. Je zal dus ook daar even moeten bewijzen dat je genoeg levenservaring hebt alvorens je de site kan bezoeken ;-)