Brouwerij Haacht en Boondoggle verlenen duizend -35 jarigen uitzonderlijk het recht om van een Keizer Karel-bier te genieten

Dinsdag 7 mei 2013 — Dat Keizer Karel-bier geen gewoon bier is, maar een speciaalbier dat op z’n best is als ook de drinker al een beetje heeft kunnen rijpen, werd in een vorige campagne al omstandig uitgelegd. Toch kregen -35-jarigen voor éénmaal de kans om te bewijzen dat ze wel degelijk rijp genoeg zijn. Als hun argument steek hield, verworven ze uitzonderlijk het recht om alsnog van een Ommegang van Keizer Karel te genieten.

Oproep

In de radiospots werd nog eens herhaald dat -35-jarigen bijlange na nog niet rijp genoeg zijn om op gepaste wijze te genieten van een Keizer Karel. De woordvoerder van de Keizer Karel-bieren ging zelfs zo ver de -35-jarigen uit te dagen om hem te overtuigen van het tegendeel. In de overtuiging dat hen dat toch niet zou lukken, riep hij hen op om bewijzen van hun rijpheid te posten via keizerkarel.be, Facebook of Twitter. Een overtuigend argument zou beloond worden met een gratis fles Ommegang van Keizer Karel 75cl.

De argumenten

Meer dan 5000 -35-jarigen hunkerden blijkbaar zodanig naar dit uitzonderlijke voorrecht, dat ze soms zeer uitvoerige bewijsvoeringen instuurden, via de aangehaalde kanalen. Er rustte dus een zware taak op de schouders van de Commissie der Uitzonderingen, die zich over al deze argumenten moest buigen. Minutieus kamden zij door alle inzendingen en moesten tot hun eigen verbazing en toch wel lichte ontgoocheling concluderen dat alle 1.000 beloofde flessen wel degelijk naar een rijpe -35-jarige konden opgestuurd worden.

Het verdict

Alle deelnemers aan deze wedstrijd kregen via een algemeen filmpje bericht met het verlossende antwoord of ze al dan niet de fles Ommegang van Keizer Karel in de wacht gesleept hadden. Sommige argumenten verdienden echter een meer persoonlijke toelichting: zo werden voor een tiental winnaars en een 30-tal verliezers, in beide landstalen, unieke en gepersonaliseerde filmpjes opgenomen. Met de algemene spots inbegrepen werden zo meer dan 100 filmpjes ingeblikt. 

Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand

Is Evy rijp genoeg om een gratis fles Ommegang van Keizer Karel te drinken?

Is Joris rijp genoeg om een gratis fles Ommegang van Keizer Karel te drinken?

Is Josette uit Aartselaar rijp genoeg om een gratis fles Ommegang van Keizer Karel te drinken?

Is Kenny uit Serskamp rijp genoeg om een gratis fles Ommegang van Keizer Karel te drinken?

Is Melissa uit Leffinge rijp genoeg om een gratis fles Ommegang van Keizer Karel te drinken?

Is Philippe rijp genoeg om een gratis fles Ommegang van Keizer Karel te drinken?

Is Sofie uit Ursel rijp genoeg om een gratis fles Ommegang van Keizer Karel te drinken?

Is Stef rijp genoeg om een gratis fles Ommegang van Keizer Karel te drinken?

Is Vanessa rijp genoeg voor een gratis fles Ommegang van Keizer Karel?

Is Yasmin uit Brasschaat rijp genoeg om een gratis fles Ommegang van Keizer Karel te drinken?