De BOEM Patat krijgt de aardappel weer op tafel

"Allé, eet uw patatjes op." Het is er bij ons van jongs af aan ingestampt. En toch worden er steeds minder aardappelen gegeten. Daarom engageert Vlam zich om deze oer-Vlaamse groente weer populair te maken. En dat onder de slogan: "De aardappel, thuis in elke keuken."

Een driejarige campagne die elk jaar een andere doelgroep zal verleiden om de veelzijdigheid van de aardappel te (her)ontdekken. En dan hebben we het niet meteen over de meest evidente doelgroepen. We trappen jaar één af met studenten. Onderzoek uitgevoerd door InSites Consulting, wees uit dat bijna 80% van Vlaamse studenten minstens éénmaal per week zelf een warme maaltijd bereidt. Verse aardappelen staan bij slechts 41% van hen wekelijks op het menu. Het schillen, de kooktijd en het gebrek aan goede recepten worden als de grootste barrières gezien.

Boondoggle bedacht een makkelijk en snel te bereiden recept dat oneindig veel mogelijkheden biedt en ruimte laat voor eigen creativiteit… en voor overschotjes. Hou je speekselklieren in bedwang, want hier komt de BOEM Patat. Het recept is simpel: je hoeft de aardappel niet te schillen, wassen is voldoende. Dan maak je met een mes (of wat in een studentenkot voor handen is) een aantal inkepingen. Daarna laat je de aardappel bijna volledig garen in de (microgolf)oven. Eens dat gedaan is, vul je de inkepingen in met lekkers: kaas, groentjes, vlees en wat je verder nog in de koelkast kan vinden. Daarna nog even terug in de (microgolf)oven en "BOEM Patat, je hebt eten!"

Op de vernieuwde aardappel.be website kan je naast de 400+ bestaande aardappelgerechten ook een aantal heerlijke BOEM Patatvarianten vinden. Zoals de "BOEM Patat en je hebt eten voor je lief", of de "BOEM Patat en je kater is weg". Om studenten aan deze lekkernijen voor te stellen, trekt Vlam momenteel de Vlaamse studentensteden rond met een mobiel BOEM Patatkraam. Die zal op donderdagnacht, de uitgangsnacht bij uitstek, haltes maken in de drie grootste Vlaamse studentensteden: Leuven, Gent en Antwerpen. Zo smaakt de "BOEM Patat en je bent nuchter" op zijn best. Social media, Youtube en een samenwerking met het studentenplatform Guido werden ingezet om de actie kenbaar te maken en het doelpubliek te bereiken. Wil jij het kraampje zeker niet missen? Kijk dan op aardappel.be of op de aardappel.be Facebook pagina.

In de above-the-line campagne, die 3 weken lang op televisie te zien zal zijn, zien we een aantal gênante situaties die studenten ervan moeten overtuigen om hun eigen potje klaar te maken. Een aantal naïeve Vlaamse moeders komen telkens op de meest ongepaste momenten het studentenkot van hun zoon binnen. Om dit te vermijden, kan je maar beter zelf voor je eten zorgen en de BOEM Patat is daar het ideale recept voor. De hilarische spot werd zelfs bij onze Noorderburen gesmaakt. Want hij werd in no time opgepikt door het razend populaire TV programma, De Wereld Draait Door.

Begin 2014 verschijnt er ook een nieuw receptenboekje waarin een nieuwe reeks aardappelgerechten gebundeld zitten. Zo kan je achteraf zelf aan de slag met verschillende versies van de BOEM Patat. Dat boekje zal verdeeld worden via diverse beurzen en via de Vlam webwinkel.

Technische fiche

DOC - 22 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Boondoggle

Boondoggle is een creatief full-service communicatie en customer experience agentschap dat een zestigtal mensen tewerkstelt. Met een holistische merkenbouwers aanpak aan de basis, levert Boondoggle zowel merkstrategie als reclamecampagnes, digitale media- en marketingdiensten als innovatieve digitale producten en diensten. Het agentschap brengt vakmensen van diverse disciplines – copywriters, service designers, art directors, UX-specialisten, merkstrategen, developers, … – samen om dit mogelijk te maken.

Boondoggle beheert een portfolio van internationale en lokale klanten zoals Beobank, Luminus, Danone, Nomad Food Group, Achmea, NATO, Bancontact Payconiq Company, Stellantis Finance, BioBest, AstraSweets, Trends/Tendances, NCOI, ADESA, TWEGOS, Federale Verzekeringen en Jacqmotte . Boondoggle gelooft dat samenwerking de sleutel is tot het creëren van betekenisvolle campagnes, producten en diensten; en streeft naar een partnership met zijn klanten om hen net dat stapje verder te brengen. Together Beyond!

www.boondoggle.eu

 

Neem contact op met

Havenkant 6, bus 508 3000 Leuven Belgium

+32 486 25 92 17

stijn.cox@boondoggle.eu

www.boondoggle.eu