De Klaphandschoen van Primus doet wielerfans harder klappen

Zondag 1 april 2012 — Primus is al jarenlang trouwe sponsor van de Ronde van Vlaanderen. Dit jaar lanceerde het een uniek instrument dat het applaus van fans registreert: De Klaphandschoen.

De Klaphandschoen heeft een ingebouwde teller die het handgeklap bijhoudt en op een digitaal schermpje weergeeft.

Primus wilde met de Klaphandschoen de actieve fans belonen die zich tijdens de Ronde van Vlaanderen extra hard inzetten om hun wielerhelden aan te moedigen. Wie 2000 maal in de handen klapte, kon namelijk aan de Klapstand langs het parcours op de Kwaremont een gratis Primus krijgen.

Boondoggle, het reclamebureau van Primus, bedacht de Klaphandschoen en liet ze op maat maken. Tijdens de Ronde van Vlaanderen werden er 3500 uitgedeeld op de Kwaremont, een mythische plek waar de renners drie maal langsreden.

Via de Klapstand werden de resultaten van alle Klaphandschoenen opgeteld. Een live-feed zorgde ervoor dat de tussentotalen worden weergegeven op schermen langs het parcours, maar ook online via live-banners op de grootste sport- en nieuwssites van het land.

De resultaten -na de winst van Tom Boonen- spreken tot de verbeelding; er werd maar liefst 5.633.081 keer in de handen geklapt.

En de renner die het meeste applaus kreeg, was -uiteraard- Tom Boonen met 3.036.466 handengeklap achter zijn naam.

Voor de allerlaatste update van de klapresultaten kan u hier terecht: www.primus.be/klaphandschoen