De Morgen en Boondoggle FAQen de verkiezingen

In haar missie om geen vraag onbeantwoord en geen antwoord onbevraagd te laten, lanceerde De Morgen ‘FAQ de verkiezingen’. Deze campagne, van de hand van Boondoggle, riep de lezers op om via verschillende kanalen vragen te stellen aan de lijsttrekkers van Antwerpen en Gent: via de smartphone (WhatsApp), via een pop-up redactie in de vorm van een caravan in de stad of via een live chat met de lijsttrekkers zelf.

De Morgen zorgde ervoor dat haar lezers zich rechtstreeks konden richten tot de lijsttrekkers met hun vragen. Zo konden de lezers de politieke agenda voor een stukje mee bepalen, en kreeg De Morgen inzicht in waar de verkiezingen écht om gaan.

Via het WhatsApp kanaal van De Morgen kwamen meer dan 330 vragen binnen van geëngageerde inwoners.
Een selectie van deze vragen werd aan alle lijsttrekkers voorgelegd. De antwoorden van de politici werden vervolgens door de journalisten gecheckt op haalbaarheid en opnieuw bevraagd.

Daarnaast trok de redactie met een caravan door Antwerpen en Gent om de verkiezingskoorts te meten en stonden ze elke dag stil bij de onderwerpen die echt leven.
Door de inwoners uit te nodigen op de pop-up redactie en hen er samen te brengen met de lijsttrekkers die hun vragen rechtstreeks beantwoordden, maar ook via Facebook live en chat, bracht de redactie lokale problematieken in kaart.

Tot slot vormden deze vragen dé basis van de lijsttrekkersdebatten in Antwerpen en Gent. De tickets voor deze debatten waren in een mum van tijd uitverkocht en de debatten werden ook online door honderden betrokken lezers gevolgd.

Deze campagne is een mooi voorbeeld van hoe redactionele- en marketinginspanningen elkaar ten volle kunnen aanvullen en versterken, hoe we lezers echt hebben betrokken en toegewerkt naar een climax – de lijsttrekkersdebatten.

Deze campagne betrok de mensen met een unieke blik op het nieuws en creëerde een bredere nieuwsbeleving.

 

De Morgen. Meer inzicht, meer zalm

 

Credits Verkiezingen De Morgen.docx

DOCX - 38 Kb

De Morgen_Radio_Stel uw vraag_fase1.mp3

MP3 - 1.1 Mb

De Morgen_Radio_Antwoorden bevragen_Fase3.mp3

MP3 - 1.1 Mb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Boondoggle

Boondoggle is een creatief full-service communicatie en customer experience agentschap dat een zestigtal mensen tewerkstelt. Met een holistische merkenbouwers aanpak aan de basis, levert Boondoggle zowel merkstrategie als reclamecampagnes, digitale media- en marketingdiensten als innovatieve digitale producten en diensten. Het agentschap brengt vakmensen van diverse disciplines – copywriters, service designers, art directors, UX-specialisten, merkstrategen, developers, … – samen om dit mogelijk te maken.

Boondoggle beheert een portfolio van internationale en lokale klanten zoals Beobank, Luminus, Danone, Nomad Food Group, Achmea, NATO, Bancontact Payconiq Company, Stellantis Finance, BioBest, AstraSweets, Trends/Tendances, NCOI, ADESA, TWEGOS, Federale Verzekeringen en Jacqmotte . Boondoggle gelooft dat samenwerking de sleutel is tot het creëren van betekenisvolle campagnes, producten en diensten; en streeft naar een partnership met zijn klanten om hen net dat stapje verder te brengen. Together Beyond!

www.boondoggle.eu

 

Neem contact op met

Havenkant 6, bus 508 3000 Leuven Belgium

+32 486 25 92 17

stijn.cox@boondoggle.eu

www.boondoggle.eu