De Morgen lanceert nieuwe imagocampagne met Boondoggle ‘Dit land heeft meer zalm nodig’.

Donderdag 25 september 2014 —
Vanaf 25 september wordt de nieuwe imagocampagne van De Morgen gelanceerd met het statement ‘Dit land heeft meer zalm nodig’. Met deze campagne wil De Morgen meer dan ooit haar plaats claimen in het Vlaamse nieuwslandschap. De imagocampagne gaat vooraf aan een indrukwekkende reeks productvernieuwingen, waarmee De Morgen zich meer dan ooit als een hedendaags nieuwsmerk neerzet. 

Met ‘Dit land heeft meer zalm nodig’ claimt De Morgen met attitude haar positie in het Vlaamse nieuwslandschap. De Morgen wil meer dan ooit staan voor gezonde tegendraadsheid. Vandaag wil De Morgen zich op een charmante manier neerzetten als uitdager van een verkrampte samenleving: open wanneer iedereen verkrampt, afwachtend wanneer iedereen zich vergaloppeert. Kritisch wanneer iedereen dweept, genuanceerd wanneer iedereen roept. Kleurrijk wanneer iedereen zwart-wit is. Niet om per se het tegenovergestelde te zeggen, maar om het tegenovergestelde een kans te geven. Want dat levert altijd nieuwe inzichten op. Vandaar de nieuwe campagnelijn van De Morgen: ‘Meer inzicht. Meer zalm.’  
Boondoggle brengt dit verhaal voor De Morgen op een verfrissende manier, in een grafische stijl die ver afstaat van de clichématige campagnes van vele nieuwsmerken. Met de zalm als speels, charmant symbool voor gezonde tegendraadsheid.

De campagne loopt op tv, online en in magazines en kranten vanaf 25 september.

De Morgen Duikboot

De Morgen Nuance

Odin Saillé Creative Director at Boondoggle