Delhaize Duel App

Het antwoord van Boondoggle Bright en Delhaize op de vraag “Wat eten we vandaag?”

Vrijdag 15 november 2013 — Komt de volgende situatie u bekend voor? U staat in de supermarkt, maar hebt geen flauw benul over wat u vanavond weer eens zult klaarmaken. Besluiteloosheid leidt in zo'n geval al snel tot frustratie. Om het hoofd te bieden aan die stress, ontwikkelde Boondoggle Bright de 'Delhaize Duel' app.

Deze toepassing helpt klanten van Delhaize om snelle, simpele keuzes te maken. Met één druk op het scherm van de smartphone kiezen ze tussen twee voorgeschotelde opties: rundvlees of varkensvlees, bakken of braden, Chinees of Italiaans, oma's keuken of hedendaags? Het uitgebreide keuzemenu zorgt voor voldoende variatie en doet dienst als een onuitputtelijke inspiratiebron. Van zodra klanten een keuze hebben gemaakt, promoot de app een eenvoudig maar lekker gerecht en de bijhorende ingrediënten. Zo hebben Delhaize-klanten meteen een boodschappenlijstje bij de hand. De applicatie bevat bovendien een bereidingswijze voor elk gerecht, waarmee ook minder ervaren koks aan de slag kunnen in de keuken. Via sms, mail of social media kunnen ze zelfs snel overleggen met tafelgenoten.

 

Op 24 oktober 2013 lanceerden we de applicatie voor het grote publiek door middel van opvallende floor stickers en door stickers in de Delhaize supermarkten. Een unieke mailing naar de pers alsook een newsletter en een demo-filmpje op de website van de voedingsdistributeur ronselen een grotere naambekendheid. De Delhaize Duel app is gratis verkrijgbaar in de App Store en via Google Play.

Pieter Lambrechts Boondoggle