Delhaize en Boondoggle maken een culinaire reis rond de wereld

Supermarktketen Delhaize pakt deze zomer uit met een opmerkelijke spaaractie. Ze kozen dit jaar voor een educatieve aanpak en ontwikkelde samen met Panini en Boondoggle een stickerboek dat kinderen een culturele, maar vooral culinaire reis rond de wereld laat maken. Online wordt het een ware interactieve ontdekkingsreis vol van weetjes, quizzes, animaties en spelletjes waarbij een wel heel speciaal figuur - de Jummie Machine – de kinderen tijdens hun reis begeleid. 

Interactieve ontdekkingsreis

Op proefvandewereld.delhaize.be worden de kinderen ondergedompeld in 7 verschillende wereldkeukens (Azië, Europa, Noord-Amerika, …) waarin tientallen klikbare afbeeldingen leuke animaties, geluiden of spelletjes onthullen. Elke klik leert je iets meer over dat deel van de wereld. En uiteraard kan je je kennis testen met een leuke quiz.

Tijdens deze ontdekkingsreis worden ze begeleid door de Jummie Machine, een vriendelijk en interactief keukenrobotje. Maar Jummie is niet zomaar je gids.  Hij kan met elk ingrediënt dat kinderen hier maar zo-zo vinden iets lekkers maken. Sleep het ingrediënt, bijvoorbeeld een spruitje, naar Jummie en hij transformeert het meteen in een heerlijk wereldgerecht, compleet met recept.

Samen koken

Een belangrijk onderdeel van de site zijn de kookvideo’s. In tegenstelling tot traditionele kookvideo’s zijn deze speciaal ontwikkeld om kinderen samen met hun ouders te laten koken. Via een split screen krijgen de kinderen hun eigen kookinstructies terwijl mama of papa de “gevaarlijke” handelingen mogen uitvoeren.

Naast de kookvideo’s zijn er meer dan 30 wereldrecepten beschikbaar om thuis mee aan de slag te gaan.

Verborgen features

Om het sparen van de stickers extra te stimuleren zijn er niet minder dan 82 verborgen features die “unlocked” kunnen worden. Dat kan een nieuw spelletje zijn, een extra animatie of een speciale truuk van Jummie de robot. Heb je een nieuwe sticker gespaard? Dan hoef je enkel de unieke code op de sticker in te voeren op de website. Automatisch krijg je te zien welke verborgen feature nu te ontdekken is.

De spaaractie zelf loopt tot 29 augustus. De stickers en bijbehorend stickerboek zijn verkrijgbaar in elke Delhaize supermarkt.

Technische Fiche

DOC - 24 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Boondoggle

Boondoggle is een creatief full-service communicatie en customer experience agentschap dat een zestigtal mensen tewerkstelt. Met een holistische merkenbouwers aanpak aan de basis, levert Boondoggle zowel merkstrategie als reclamecampagnes, digitale media- en marketingdiensten als innovatieve digitale producten en diensten. Het agentschap brengt vakmensen van diverse disciplines – copywriters, service designers, art directors, UX-specialisten, merkstrategen, developers, … – samen om dit mogelijk te maken.

Boondoggle beheert een portfolio van internationale en lokale klanten zoals Beobank, Luminus, Danone, Nomad Food Group, Achmea, NATO, Bancontact Payconiq Company, Stellantis Finance, BioBest, AstraSweets, Trends/Tendances, NCOI, ADESA, TWEGOS, Federale Verzekeringen en Jacqmotte . Boondoggle gelooft dat samenwerking de sleutel is tot het creëren van betekenisvolle campagnes, producten en diensten; en streeft naar een partnership met zijn klanten om hen net dat stapje verder te brengen. Together Beyond!

www.boondoggle.eu

 

Neem contact op met

Havenkant 6, bus 508 3000 Leuven Belgium

+32 486 25 92 17

stijn.cox@boondoggle.eu

www.boondoggle.eu