EVI, DE ONLINE BANK VAN VAN LANSCHOT, MAAKT BELEGGEN ZO EENVOUDIG ALS SPAREN DANKZIJ DE EXPERTISE VAN BOONDOGGLE.

 

De nieuwe online bank Evi, gelanceerd door Van Lanschot, stelde begin februari een nieuw online beleggingsplatform voor dat beleggen even makkelijk maakt als sparen. Van Lanschot wilde met Evi één geïntegreerde ervaring creëren voor zowel sparen als beleggen en deed daarvoor een beroep op de expertise van Boondoggle. Zowel de publieke site als het klantwordingsproces én de beveiligde site werden samen met Boondoggle ontwikkeld en geïntegreerd met de banksoftware van Sopra. Het hele project is een mooi voorbeeld van hoe service design een ingewikkeld gegeven zoals beleggen veel makkelijker en aangenamer maakt voor klanten.

Onze consumer insights leerden ons dat veel beginners vooral gerustgesteld willen worden als het om beleggen gaat. Daarom ontwikkelden we een duidelijke simulatiemodule die bezoekers meteen een goed beeld geeft van de mogelijke opbrengst op lange termijn. Een ander struikelblok is de lange vragenlijst waar je je door moet worstelen om je beleggersprofiel te weten te komen. Door deze vragenlijst op te delen in korte, verteerbare stukjes, kennen bezoekers hun beleggersprofiel sneller dan ooit. Het resultaat is dat je voor je het weet aan het beleggen bent zonder een voet in een bankkantoor te zetten.

Naast de uitbreiding in het productaanbod van Evi, liet Van Lanschot ook een complexe infrastructuur- en data migratie uitvoeren. Een technische uitdaging die Boondoggle en Sopra tot een goed einde wisten te brengen.

Boondoggle stond bij de lancering van Evi in 2013 al in voor de UX, het design en de ontwikkeling van de nieuwe online spaarbank, maar nam toen enkel de publieke site, het klantwordingsproces en de marketingdatabase voor z'n rekening. 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Boondoggle

Boondoggle is een creatief full-service communicatie en customer experience agentschap dat een zestigtal mensen tewerkstelt. Met een holistische merkenbouwers aanpak aan de basis, levert Boondoggle zowel merkstrategie als reclamecampagnes, digitale media- en marketingdiensten als innovatieve digitale producten en diensten. Het agentschap brengt vakmensen van diverse disciplines – copywriters, service designers, art directors, UX-specialisten, merkstrategen, developers, … – samen om dit mogelijk te maken.

Boondoggle beheert een portfolio van internationale en lokale klanten zoals Beobank, Luminus, Danone, Nomad Food Group, Achmea, NATO, Bancontact Payconiq Company, Stellantis Finance, BioBest, AstraSweets, Trends/Tendances, NCOI, ADESA, TWEGOS, Federale Verzekeringen en Jacqmotte . Boondoggle gelooft dat samenwerking de sleutel is tot het creëren van betekenisvolle campagnes, producten en diensten; en streeft naar een partnership met zijn klanten om hen net dat stapje verder te brengen. Together Beyond!

www.boondoggle.eu

 

Neem contact op met

Havenkant 6, bus 508 3000 Leuven Belgium

+32 486 25 92 17

stijn.cox@boondoggle.eu

www.boondoggle.eu