Leon Jacobs van Boondoggle inspireert workshop 'Minds Wide Open' in samenwerking met One Club

Woensdag 4 oktober 2017 — Van 16 tot 22 september hield de Michigan State University haar derde 'Minds Wide Open'-evenement in samenwerking met de One Club. MWO is een wereldwijde workshop waar reclamestudenten en creatief directeurs vanuit de hele wereld in Lansing, Michigan bijeenkomen om samen te werken aan een realistische briefing.

Leon Jacobs, uitvoerend creatief directeur van Boondoggle, werd gevraagd om als mentor deel te nemen, naast andere creatief directeurs van bureaus zoals Deutsch in LA, Perreira O’Dell in New York en Burrell in Chicago.

“Het was een geweldige ervaring om met deze enthousiaste studenten in dit soort van omgeving te werken,” vertelde Jacobs. “En aangezien ze van over de hele wereld kwamen, onder meer uit Hong Kong, China, Spanje en Duitsland, brachten ze allemaal een ander perspectief aan. Misschien hebben de mentors meer van hen geleerd dan zij van ons!”

Elke mentor werd ook gevraagd om over zijn eigen carrièretraject te vertellen en het werk en de filosofie van zijn bureau voor te stellen aan de deelnemers van de workshop en de faculteit Communnicatiewetenschappen van de Michigan State University.

Jacobs voegde er nog aan toe: “Het was bemoedigend om te zien hoe goed de studenten reageerden op onze Boondoggle- filosofie om creativiteit te combineren met dienstgericht design en technologie. Omdat zij steeds de mens centraal stellen, spreekt niet alleen onze werkwijze hen aan, maar ook het soort werk dat hieruit ontstaat.”