Luminus - Boondoggle Havas : “Zorgen uit, Glimlach aan”.

Boondoggle Havas en Luminus lanceren een nieuwe multimediacampagne om de My Luminus app in de spotlight te zetten. Met deze app kan je in één oogopslag je dagelijkse energieverbruik checken. Hiermee beantwoordt Luminus aan de vraag van consumenten om hun energieverbruik en vooral de kosten die er onlosmakelijk mee verbonden zijn beter te beheren. Naast deze campagne introduceert Boondoggle Havas ook een nieuwe, frisse en opvallende visuele stijl voor het merk. Deze kwam tot stand in nauwe samenwerking met alle verantwoordelijken bij Luminus, een werkwijze die helemaal in lijn ligt met het motto van het bureau: “Together Beyond”. ​ 

 

Op naar een persoonlijk energiebeheer.

In deze campagne wordt energiebeheer zowel met beeldspraak als met echte voorbeelden geïllustreerd. Een gebruiker die windmolens een zetje geeft met zijn vingers of de enige wolk voor de zon wegswipet om zo zijn zonnepanelen optimaal te benutten, zijn metaforen voor de controle die de gebruiker heeft. Een realistischer voorbeeld van wat er met de My Luminus app kan, is het aanpassen van het maandelijkse voorschot met één gebaar. En zo wordt het meteen heel echt want je houdt je eindafrekening goed in de gaten en kan besparen op je energiefactuur. Kortom, deze campagne nodigt uit om je zorgen te vergeten en een grote smile op je gezicht te toveren. Anders gezegd: “Zorgen uit, glimlach aan”. Dàt is het Luminus effect. 

 

Een film…

De campagne bestaat eerst en vooral uit een tv-spot van 30” die geregisseerd werd door de Fransman Grégory Ohrel die wereldfaam geniet sinds zijn videoclip “This is not America” (Grand Prix Entertainment 2022 op het Cannes reclamefestival) en zijn samenwerkingen met de Franse rapper Orelsan. De original soundtrack is van Poum Tchak. We vermelden ook nog heel graag de bijdragen van enkele very special guest stars: een pony die voor onze ogen groeit en zelfs een kat die breeduit lacht.

…en een multimediacampagne.

Om een zo groot mogelijk bereik te garanderen, vertaalt deze storytelling zich ook in radio, (D)OOH, en OLV. Bovendien betekent deze campagne ook de lancering van het nieuwe Luminus design: ‘The Switch’. Geïnspireerd door de afgeronde hoeken van een digitale on/off schakelaar, symboliseert deze stijl de gemoedelijkheid en de klantvriendelijkheid van het merk Luminus. Een groen afgerond vlak aan de linkerkant evolueert naar de andere kant en vormt zo een brug tussen beeld en tekst. Deze groene vorm die constant in beweging is, staat ook voor de voornaamste boodschap die Luminus wil uitdragen: haar engagement om van de energietransitie een positieve ervaring te maken voor iedereen. 

 

 

Credits:

Agency: Boondoggle, Havas
Advertiser: Luminus
Client team: Marleen Nijsten, Bart Swings, Pierre-Anne Jacqmain
Account team: Anne-Lore Vestraets, Antje De Laet, Janiek Weijen
Strategy: Stijn Cox, Olivier De Laet
Executive Creative Director: Mathieu Cardon ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ Concept providers: Gilles André, William Lambiet, Good.
Copy: Lesley Dewilde
Motion Design: Anne-Sophie Cayon, Dorien Bradt ​
Design: Nadia Tweepenninckx, Stefaan De Vos, Léa Bouissou
Planning: Karine Uytterhoeven ​
Producer Boondoggle, Havas: Cynthia Pire
Production video & photo: Disturb
Special thanks to Emeline Fouya
Director: Grégory Ohrel
Photographer: Sélim Djegham
Sound: La Vita ​
Music: Poum Tchak

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Boondoggle

Boondoggle is een creatief full-service communicatie en customer experience agentschap dat een zestigtal mensen tewerkstelt. Met een holistische merkenbouwers aanpak aan de basis, levert Boondoggle zowel merkstrategie als reclamecampagnes, digitale media- en marketingdiensten als innovatieve digitale producten en diensten. Het agentschap brengt vakmensen van diverse disciplines – copywriters, service designers, art directors, UX-specialisten, merkstrategen, developers, … – samen om dit mogelijk te maken.

Boondoggle beheert een portfolio van internationale en lokale klanten zoals Beobank, Luminus, Danone, Nomad Food Group, Achmea, NATO, Bancontact Payconiq Company, Stellantis Finance, BioBest, AstraSweets, Trends/Tendances, NCOI, ADESA, TWEGOS, Federale Verzekeringen en Jacqmotte . Boondoggle gelooft dat samenwerking de sleutel is tot het creëren van betekenisvolle campagnes, producten en diensten; en streeft naar een partnership met zijn klanten om hen net dat stapje verder te brengen. Together Beyond!

www.boondoggle.eu

 

Neem contact op met

Havenkant 6, bus 508 3000 Leuven Belgium

+32 486 25 92 17

stijn.cox@boondoggle.eu

www.boondoggle.eu