Luminus en Boondoggle helpen Belgen bij hun energietransitie

Luminus is niet alleen energieleverancier en -producent, maar ook expert in oplossingen om de energietransitie voor particulieren en bedrijven in België te vergemakkelijken. Om die boodschap over te brengen hebben Luminus en zijn agentschap Boondoggle een nieuwe campagne gelanceerd die breekt met de gebruikelijke codes van de sector. Geen filmfragmenten of speeches die suggereren dat de energietransitie kinderspel is, wel een ​ ecosysteem (met o.a. tv-spots, OLV, (D)OOH, social media, ...) met een gemeenschappelijk uitgangspunt: de energietransitie roept bij velen onder ons vragen op en zorgt voor twijfel en reflectie.

Hoe kan ik energie besparen? Hoe kan ik mijn CO2-uitstoot beperken? Is het slim om zonnepanelen te laten installeren? De campagne toont een aantal mensen die zich, elk op hun eigen manier, afvragen hoe ze hun energietransitie kunnen versnellen. Luminus stelt hen gerust met zijn expertise en oplossingen op maat om hen vooruit te helpen, ieder op zijn eigen tempo en op zijn eigen niveau. Het is een campagne die perfect aansluit bij de toon en humor van Luminus, waarin we ontdekken hoe een baby en een yoga-instructrice denken over de energietransitie.

Credits:

Client team: Bart Swings, Pierre-Anne Jacqmain, Marleen Nijsten
​Account team: Laurie Parres, Anne-Lore Vestraets, Antje De Laet & Janiek Weijen ​
​Strategy: Stijn Cox & Franky Willekens
​Creative Directors: Stéphane Daniel & Hugo Battistel ​
​Creation: Stéphane Daniel, Hugo Battistel, Avi & Magnus, Tom De Vliegher ​
Motion design: Anne-Sophie Cayon & Dorien Bradt
Design: Léa Bouissou
Planning: Karine Uytterhoeven ​
Producer Boondoggle: Bérengère Lurquin ​
Production: Who Killed Joe
External producers: David Vermander & Nikki Michiels
Director: Trevor McMahan
Photographer: Antoine Melis
Sound: Raygun

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Boondoggle

Boondoggle is een creatief full-service communicatie en customer experience agentschap dat een zestigtal mensen tewerkstelt. Met een holistische merkenbouwers aanpak aan de basis, levert Boondoggle zowel merkstrategie als reclamecampagnes, digitale media- en marketingdiensten als innovatieve digitale producten en diensten. Het agentschap brengt vakmensen van diverse disciplines – copywriters, service designers, art directors, UX-specialisten, merkstrategen, developers, … – samen om dit mogelijk te maken.

Boondoggle beheert een portfolio van internationale en lokale klanten zoals Beobank, Luminus, Danone, Nomad Food Group, Achmea, NATO, Bancontact Payconiq Company, Stellantis Finance, BioBest, AstraSweets, Trends/Tendances, NCOI, ADESA, TWEGOS, Federale Verzekeringen en Jacqmotte . Boondoggle gelooft dat samenwerking de sleutel is tot het creëren van betekenisvolle campagnes, producten en diensten; en streeft naar een partnership met zijn klanten om hen net dat stapje verder te brengen. Together Beyond!

www.boondoggle.eu

 

Neem contact op met

Havenkant 6, bus 508 3000 Leuven Belgium

+32 486 25 92 17

stijn.cox@boondoggle.eu

www.boondoggle.eu