Payconiq by Bancontact en Boondoggle wuiven de portefeuille bye bye

Betalen met de Payconiq by Bancontact-app in de winkel is heel eenvoudig. Je kan de QR-code vandaag de dag niet enkel scannen op een sticker of een kassascherm, maar sinds kort ook op heel wat betaalterminals. Daardoor wordt mobiel betalen via de populaire app nog makkelijker en toegankelijker. Maar omdat de betaalterminal vaak nog spontaan geassocieerd wordt met tikken met de bankkaart, wilde Payconiq by Bancontact shoppers erop attent maken dat ze nu ook mobiel kunnen betalen door een QR-code te scannen. Met andere woorden: dankzij Payconiq by Bancontact kan je je portefeuille thuis laten.

Bye bye portefeuille” vat dit in enkele woorden samen en is de slogan van een atypische campagne. Een #ByeByePortefeuille-sound en TikTok-dansmove werden speciaal ontwikkeld in samenwerking met de influencers DJ Michael Amani (@michaelamani) en Midoe (@midoe_93) en verder ondersteund door andere micro-influencers. De move illustreert het herkenbare en stresserende moment aan de kassa wanneer je beseft dat je je portefeuille niet op zak hebt. Naast gebruik in social ads en OLV, werd de move in het straatbeeld gebracht via DOOH.

In de traditionele formaten ligt de focus op het betaalmoment met de smartphone. Geo-targeted mobile ads, advertenties op bus en tram, en impactvolle formaten zoals de Brand Zone aan het Louizaplein in Brussel zorgen ervoor dat jong en oud bereikt worden tijdens het shoppen.

Portefeuille vergeten? Geen probleem! Gewoon even de #ByeByePortefeuille-move leren en je smartphone bovenhalen. Da’s zo gebiept.

JCDecaux_OOH_Amani_2m2_NL_HD.pdf

PDF - 2.7 Mb

Credits:

Client team: Lotta de Meulenaere, Anouck Deschilder
Account team: Laurie Parres, Anne-Lore Vestraets
Creative Strategy: Olivier De Laet
Engagement Strategy: Franky Willekens
Creative Director: Sven Nijs
Creative team: Fabrice Van Hellemont & Els Verhofstede
Copy: Lesley Dewilde, Benoit Menetret
Illustrator & Motion Designer: Dorien Bradt
Design: Léa Bouissou
DTP: Stefaan De Vos
Productie: Jekyll ‘n Hyde
Influencers: BeInfluencer & Slice

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Boondoggle

Boondoggle is een creatief full-service communicatie en customer experience agentschap dat een zestigtal mensen tewerkstelt. Met een holistische merkenbouwers aanpak aan de basis, levert Boondoggle zowel merkstrategie als reclamecampagnes, digitale media- en marketingdiensten als innovatieve digitale producten en diensten. Het agentschap brengt vakmensen van diverse disciplines – copywriters, service designers, art directors, UX-specialisten, merkstrategen, developers, … – samen om dit mogelijk te maken.

Boondoggle beheert een portfolio van internationale en lokale klanten zoals Beobank, Luminus, Danone, Nomad Food Group, Achmea, NATO, Bancontact Payconiq Company, Stellantis Finance, BioBest, AstraSweets, Trends/Tendances, NCOI, ADESA, TWEGOS, Federale Verzekeringen en Jacqmotte . Boondoggle gelooft dat samenwerking de sleutel is tot het creëren van betekenisvolle campagnes, producten en diensten; en streeft naar een partnership met zijn klanten om hen net dat stapje verder te brengen. Together Beyond!

www.boondoggle.eu

 

Neem contact op met

Havenkant 6, bus 508 3000 Leuven Belgium

+32 486 25 92 17

stijn.cox@boondoggle.eu

www.boondoggle.eu