Primeur: de Nieuwe Lichting treedt op in 3D.

Woensdag 18 februari 2015 — Woensdag 18 februari - Maandagavond stond de Nieuwe Lichting van 2015 op het podium van de Brusselse AB. I Will, I Swear, Zinger en St. Grandson gaven het beste van zichzelf: live en … in 3D dankzij een bierkaartje dat Boondoggle, het reclamebureau van Studio Brussel, speciaal voor deze talentenjacht ontwikkelde.

Met De Nieuwe Lichting gaat Studio Brussel elk jaar op zoek naar jong muziektalent. De 3 finalisten krijgen van de radiozender een serieuze promo-duw in de rug. Doorbreken is immers niet eenvoudig, waardoor straffe muzikanten nog té vaak in hun garage verstopt blijven. 

Meteen een miljoenenpubliek.

Boondoggle voegde met z’n campagne alvast de daad bij het woord en gaf elke finalist zijn eigen tv-spot - u ontdekt ze als bijlage. Zo kreeg elke band meteen heel kijkend Vlaanderen als publiek. Maandagavond traden de finalisten op in de AB, live en in 3D.

Een bierkaartje als podium.

Door een bierkaartje te scannen met de nieuwe Studio Brussel app zie je de finalisten optreden in 3D. De app werd door Boondoggle zelf ontwikkeld. We filmden de muzikanten met 3 Microsoft Kinect camera’s. We kozen er bewust voor om de échte bands te laten optreden, en geen gladde 3D-popjes. Het ziet er misschien wat grungier uit, maar het is tenminste niet fake.”, legt Odin Saillé, creatief directeur van Boondoggle uit. 

Maandag nog in de AB, vandaag op uw redactie.

De bar van de AB kreeg de primeur. Het technisch hoogstandje werd gesmaakt, dat bewijst de bijgevoegde sfeerfilm. De volgende weken zijn een honderdtal cafés aan de beurt. Maar daar hoeft u niet op te wachten. Bijgevoegd zit zo’n bierkaartje. Gewoon afdrukken, de nieuwe Studio Brussel app downloaden, scannen en verbaasd zijn.

Nog meer weten?

U kan altijd terecht bij Odin Saillé. 
Telefonisch op 0476 01 00 07 of via odin.saille@boondoggle.eu

De Nieuwe Lichting 2015: live én in 3D in AB.

Studio Brussel: De Nieuwe Lichting 2015 - Felix Pallas

Studio Brussel: De Nieuwe Lichting 2015 - I Will, I Swear

Studio Brussel: De Nieuwe Lichting 2015 - Ides Moon

Studio Brussel: De Nieuwe Lichting 2015 - Jacle Bow

Studio Brussel: De Nieuwe Lichting 2015 - Milo Meskens

Studio Brussel: De Nieuwe Lichting 2015 - St. Grandson

Studio Brussel: De Nieuwe Lichting 2015 - Zinger

Studio Brussel: De Nieuwe Lichting 2015 - Zwartwerk

Bierkaartje De Nieuwe Lichting 2015
Odin Saillé Creative Director