Primus toont hoe eigenzinnigheid onbekend talent wereldberoemd maakt.

Free Spirits - Renaat Vandepapeliere

De docu-reeks “Free Spirits” keert terug met een portret van Renaat Vandepapeliere, stichter van het Belgische cultplatenlabel R&S Records. Renaat richtte het label in 1983 op om nieuwe artiesten en muziekstijlen een kans te geven. Artiesten als Aphex Twin, Dave Clarke en CJ Boland kregen er een podium lang voor ze gevestigde namen in de elektronische muziekwereld werden. Dat kwam omdat Renaat blindelings vertrouwde op zijn buikgevoel en niet op trends. Zijn platenlabel werd geleid door zijn honger naar ongehoorde muziek. Voorgekauwde muziekformats kwamen bij R&S niet aan bod. Het verhaal van Renaat is vooral ook een verhaal van het behoud van eigenheid. Toen het succes hem boven het hoofd groeide, stopte hij ermee. Zes jaar later, op een moment dat de muziekindustrie in volle crisis zit, besluit hij eigenwijs om R&S Records opnieuw te starten en artiesten als James Blake, Paula Temple en Nicolas Jaar een platform te geven. Zo krijgt muzikaal talent weer een eigenzinnige versterker, met wereldwijde weerklank. 

Het verhaal van Renaat is het vierde verhaal in de reeks “Free Spirits”. In de vorige episodes kwamen Angelo de surfer & shaper, Antoine de messenmaker en Sylvain de Urban Explorer aan bod. Op totaal verschillende manier vertellen ze succesverhalen van mannen die excelleren in het zichzelf zijn.

Ontdek de “Free Spirits”-reeks hier: http://bit.ly/FreeSpiritsDocuSerie 

Credits-Free-Spirits.pdf

PDF - 37 Kb

inge vander velpen

Managing Partner, Boondoggle

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Boondoggle

Boondoggle is een creatief full-service communicatie en customer experience agentschap dat een zestigtal mensen tewerkstelt. Met een holistische merkenbouwers aanpak aan de basis, levert Boondoggle zowel merkstrategie als reclamecampagnes, digitale media- en marketingdiensten als innovatieve digitale producten en diensten. Het agentschap brengt vakmensen van diverse disciplines – copywriters, service designers, art directors, UX-specialisten, merkstrategen, developers, … – samen om dit mogelijk te maken.

Boondoggle beheert een portfolio van internationale en lokale klanten zoals Beobank, Luminus, Danone, Nomad Food Group, Achmea, NATO, Bancontact Payconiq Company, Stellantis Finance, BioBest, AstraSweets, Trends/Tendances, NCOI, ADESA, TWEGOS, Federale Verzekeringen en Jacqmotte . Boondoggle gelooft dat samenwerking de sleutel is tot het creëren van betekenisvolle campagnes, producten en diensten; en streeft naar een partnership met zijn klanten om hen net dat stapje verder te brengen. Together Beyond!

www.boondoggle.eu

 

Neem contact op met

Havenkant 6, bus 508 3000 Leuven Belgium

+32 486 25 92 17

[email protected]

www.boondoggle.eu