Reactie Boondoggle op artikel 'Vernietigend rapport voor Voetbalbond’

Boondoggle wenst formeel te reageren op het artikel ‘Vernietigend rapport voor Voetbalbond’, verschenen in Het Laatste Nieuws op woensdag 28 januari 2015, en verder overgenomen door andere media. Meer bepaald wensen we te reageren op het gedeelte dat betrekking heeft op de activiteiten van Boondoggle.

Boondoggle wenst een aantal insinuaties te weerleggen en volledige transparantie te verschaffen betreffende de samenwerking tussen de KBVB en Boondoggle.

 

Volgend op een paar informele contacten start er in het voorjaar van 2012 een formele samenwerking tussen de KBVB en Boondoggle in het kader van de WK kwalificatie campagne voor Brazilië 2014.

 

Boondoggle wordt gevraagd een merkstrategie en bijhorende campagnes te ontwikkelen, alsook de visuele identiteit van de Rode Duivels te actualiseren. De succesvolle Duiveluitdagingen en het 3-tand logo zijn hiervan voor de buitenwereld de bekendste resultanten. De eerste uitingen hiervan zijn zichtbaar voor het grote publiek tijdens de oefenmatch België – Nederland in augustus 2012. De periode 2012 tot en met vandaag omvat een bijzondere intensieve samenwerking tussen twee partners. Die omvat veel meer dan enkel De Duiveluitdagingen waarvan sprake in het artikel. Naast het werk voor de Rode Duivels werden er ook campagnes ontwikkeld en uitgerold voor de Belgian Red Flames, het concept ontwikkeld voor Best of Belgian Football,…

 

Boondoggle heeft steeds gewerkt op basis van duidelijk omschreven opdrachten, door de KBVB goedgekeurde offertes en schriftelijk bevestigde bestellingen, aan marktconforme tarieven en voorwaarden.

 

Boondoggle heeft met andere woorden nooit ‘zomaar’ facturen gestuurd.

 

Een algemeen contractueel kader voor de samenwerking tussen KBVB en Boondoggle werd geruime tijd geleden opgesteld maar is tot op heden door de KBVB niet ondertekend.

 

Bovendien wordt de ‘return on investment’ voor deze campagne door vriend en vijand erkend. Naast de sociale en maatschappelijke effecten heeft de campagne alle commerciële doelstellingen meer dan overtroffen ( uitverkochte thuismatchen, extra inkomsten aan merchandising, sterke groei in aantal abonnementen etc etc). En dit volgend op een periode waarbij er geen of nauwelijks interesse was voor de Rode Duivels.

 

We betreuren het erg telkens meegesleurd te worden in zaken waarbij ons niets te verwijten valt en waarbij we volledig professioneel en marktconform gehandeld hebben, en waarbij er ontegensprekelijk resultaten zijn opgeleverd die een veelvoud zijn van de investering.

 

Pieter Goiris

CEO , Boondoggle

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Boondoggle

Boondoggle is een creatief full-service communicatie en customer experience agentschap dat een zestigtal mensen tewerkstelt. Met een holistische merkenbouwers aanpak aan de basis, levert Boondoggle zowel merkstrategie als reclamecampagnes, digitale media- en marketingdiensten als innovatieve digitale producten en diensten. Het agentschap brengt vakmensen van diverse disciplines – copywriters, service designers, art directors, UX-specialisten, merkstrategen, developers, … – samen om dit mogelijk te maken.

Boondoggle beheert een portfolio van internationale en lokale klanten zoals Beobank, Luminus, Danone, Nomad Food Group, Achmea, NATO, Bancontact Payconiq Company, Stellantis Finance, BioBest, AstraSweets, Trends/Tendances, NCOI, ADESA, TWEGOS, Federale Verzekeringen en Jacqmotte . Boondoggle gelooft dat samenwerking de sleutel is tot het creëren van betekenisvolle campagnes, producten en diensten; en streeft naar een partnership met zijn klanten om hen net dat stapje verder te brengen. Together Beyond!

www.boondoggle.eu

 

Neem contact op met

Havenkant 6, bus 508 3000 Leuven Belgium

+32 486 25 92 17

[email protected]

www.boondoggle.eu