Renault en Boondoggle bekijken alles positief met het Ministerie van Optimisme

Renault lanceert deze dagen de nieuwe Renault Twingo. Een speelse Renault die verkrijgbaar is in de meest felle, hippe kleuren. Een wagen die positivisme en optimisme uitstraalt. En als er iets is wat we in deze toch wat sombere tijden met z’n allen best kunnen gebruiken, is het wel optimisme.

Komende weken wordt de Facebook pagina van Renault Belux dan ook omgevormd tot een heus Ministerie van Optimisme. Een Ministerie met maar 1 doel: een flinke dosis optimisme injecteren in de bevolking. Vooral voor wie regelmatig op Facebook en Twitter zit, is zo’n injectie blijkbaar zeer welkom. Uit een onderzoek van de University of Vermont blijkt namelijk dat de berichten op Twitter sinds 2008 almaar depressiever worden.
 

Hoe werkt het Ministerie van Optimisme?

Facebook:
Heeft je trein weer eens vertraging? Kreeg je geen opslag van je baas? Is je lasagne verbrand? Wat het slechte nieuws ook is, post het gewoon op deze facebook wall. Het Ministerie zal vervolgens snel reageren met een positieve kijk op de zaak.

Twitter:
Op Twitter gaat het Ministerie van Optimisme pro-actief op zoek naar “klagende tweets”. Wie zijn frustraties komende dagen deelt op Twitter, kan wel eens verrast worden met een positieve kijk op de zaak, gebracht door het Ministerie.

Nieuwsfeiten:
Het Ministerie van Optimisme zal ook dagelijks een actueel nieuwsfeit onder de loep nemen en laten weten wat de positieve kant is van deze zaak.


De campagne is gestart op maandag 9 januari en loopt tot en met vrijdag 20 januari, elke werkdag tussen 9u en 17u.
Het Ministerie van Optimisme werd uiteraard aangekondigd via Facebook en Twitter, maar ook via teasende banners (op flair.be, humo.be, rtl.be, telemoustique.be, purefm.be) en een mailing.

Technische Fiche

DOC - 24 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Boondoggle

Boondoggle is een creatief full-service communicatie en customer experience agentschap dat een zestigtal mensen tewerkstelt. Met een holistische merkenbouwers aanpak aan de basis, levert Boondoggle zowel merkstrategie als reclamecampagnes, digitale media- en marketingdiensten als innovatieve digitale producten en diensten. Het agentschap brengt vakmensen van diverse disciplines – copywriters, service designers, art directors, UX-specialisten, merkstrategen, developers, … – samen om dit mogelijk te maken.

Boondoggle beheert een portfolio van internationale en lokale klanten zoals Beobank, Luminus, Danone, Nomad Food Group, Achmea, NATO, Bancontact Payconiq Company, Stellantis Finance, BioBest, AstraSweets, Trends/Tendances, NCOI, ADESA, TWEGOS, Federale Verzekeringen en Jacqmotte . Boondoggle gelooft dat samenwerking de sleutel is tot het creëren van betekenisvolle campagnes, producten en diensten; en streeft naar een partnership met zijn klanten om hen net dat stapje verder te brengen. Together Beyond!

www.boondoggle.eu

 

Neem contact op met

Havenkant 6, bus 508 3000 Leuven Belgium

+32 486 25 92 17

stijn.cox@boondoggle.eu

www.boondoggle.eu